Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «τελευταίες ευκαιρίες» πριν από το Ειδικό Δικαστήριο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Αν δεν πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής σχιζοφρένεια.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με διχασμένες προσωπικότητες, τότε μιλάμε για πολιτικό αμοραλισμό.

Αν δεν πρόκειται για βαριά ανεπάρκεια, τότε έχουμε να κάνουμε με απόλυτη έλλειψη πολιτικού φιλότιμου.

Οι βουλευτές που επιμένουν να ψηφίζουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, είτε επειδή φοβούνται για την καρέκλα τους, είτε επειδή έχουν αρκούντως τρομοκρατηθεί από τον κ. Βενιζέλο, είτε επειδή έχουν πιστέψει πως πράττουν το καθήκον τους, είτε επειδή το βλέπουν ως μια «τελευταία ευκαιρία» εκ μέρους τους προς την κυβέρνηση, οφείλουν να επισκεφθούν τάχιστα έναν ψυχίατρο.

Γελοιογραφία


Του Ανδρέα Πετρουλάκη απο την Καθημερινή

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η μπίλια για τη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κάτσει.. στις 29 Σεπτεμβρίου

Στη λοταρία για τη χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου παίζουν hedge funds και κάθε λογής κερδοσκοπικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ακόμα και ιδιώτες


Παράγοντες της αγοράς και αναλυτές αποδίδουν τη ραγδαία επιδείνωση του κλίματος για την Ελλάδα και την πύκνωση των δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις και προβλέψεις για οικονομική κατάρρευση και στο γεγονός ότι στις 29 Σεπτεμβρίου λήγουν CDS ελληνικών ομολόγων τρίμηνης διάρκειας.



Όπως επισημαίνουν, οι πωλητές επιδιώκουν να αυξήσουν το κόστος για την ανανέωση των συμβολαίων, πράγμα όμως που δεν συμφέρει τους κατόχους για τους οποίους το ιδανικό για την τσέπη τους θα ήταν η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών.



Νέο χαράτσι με τις αποδείξεις


Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν


Επαχθέστερο γίνεται το μέτρο των αποδείξεων. Μετά τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και την περικοπή και κατάργηση των φοροαπαλλαγών το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του.



Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγουν την επιπλέον φορολόγησή τους, με συντελεστή 10%, για το ποσό των αποδείξεων που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.



Διαδικασία υποβολής για την ένταξη στη ρύθμιση αυθαιρέτων

Mε την έκδοση των προβλεπόμενων από το ν.4014/2011 Υπουργικών Αποφάσεων θα οριστεί η λεπτομερής διαδικασία όπου και θα δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ακολουθούν τα βασικά στάδια της διαδικασίας υποβολής για την ένταξη στη ρύθμιση.



Ζητείται πυροτεχνουργός

Του Δ.Π. ΔΗΜΑ
Η ελληνική κρίση χρέους θα είναι το θέμα των σημερινών συνομιλιών στο Βερολίνο της καγκελαρίου Ανγκ. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες ενημερωμένων κύκλων στην Ουάσιγκτον, η Γερμανίδα καγκελάριος θα θέσει ευθέως το ζήτημα «ριζικής αναδιάρθρωσης» του ελληνικού χρέους και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την αρχικά προβλεφθείσα χρονική στιγμή, λόγω αλλαγής διεθνών συγκυριών. 

Κατά το χρονοδιάγραμμα του Βερολίνου, από τα τέλη ακόμη του 2010 είχε υπολογιστεί, κατά πληροφορίες της «Ε», πως το φθινόπωρο του 2011 θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την «ουσιαστική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος», ούτως ώστε να γίνει το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προς το 2013.



Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο χνουδωτός «δάσκαλος»


«Μου αρέσει που έχω κάποιον δίπλα µου όταν διαβάζω και µου αρέσει περισσότερο που όταν κάνω λάθος δεν γελάει µαζί µου». Τα λόγια της οκτάχρονης Λίντα, που είναι ένα κοριτσάκι µε µαθησιακά προβλήµατα, είναι αυθεντικά και αποκαλύπτουν την επιτυχία του προγράµµατος ανάγνωσης σε σκύλους, ένα πρωτοποριακό πρόγραµµα που, πλέον, βρίσκεται σχεδόν σε κάθε πόλη των ΗΠΑ και του Καναδά. Τα λόγια της Λίντα ήρθε να επιβεβαιώσει µελέτη του Πανεπιστηµίου της Καλιφόρνιας, που απέδειξε ότι όσα παιδιά συµµετέχουν στα προγράµµατα ανάγνωσης σε σκύλους παρουσιάζουν πολύ µεγάλη πρόοδο.



«Αζόρ, να ένα µήλο»


Η µέθοδος ξεκίνησε δειλά το 1999, από τον µη κερδοσκοπικό οργανισµό Intermountain Therapy Animals, που συνέστησε την οργάνωση Reading Education Assistance Dogs (R.E.A.D.), η οποία άρχισε να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τότε βέβαια δεν ήταν πολλοί οι γονείς, αλλά ακόµα και οι εκπαιδευτικοί που θεωρούσαν ότι ένα σκυλάκι µπορεί να είναι η απάντηση στα µαθησιακά προβλήµατα των παιδιών. Αργά αλλά σταθερά η µέθοδος άρχισε να κερδίζει έδαφος, αφού γονείς και δάσκαλοι διαπίστωσαν θεαµατικές αλλαγές στη συµπεριφορά των παιδιών, µια και οι σκύλοι αποδείχθηκαν οι καλύτεροι ακροατές αλλά και οι καλύτεροι «δάσκαλοι» για τα παιδάκια που δυσκολεύονται στην ανάγνωση.



Πρωταθλητής πάλι ο ..... κανένας


Με μεγάλη επιφυλακτικότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το εκλογικό σώμα το πολιτικό σύστημα, που έχει μεν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα, αλλά δεν έχει ακόμη πειστεί για την εναλλακτική λύση. Και οι τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, δίνουν σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία που εμφανίζεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με ποσοστά που κυμαίνονται από 4,3 ως 6 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένει εξαιρετικά υψηλό.


Παραγωγή ενέργειας από κύματα

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου για το Κλίμα (IPCC), η ενέργεια από τα κύματα μπορεί να καλύψει μελλοντικά το 30% της παγκόσμιας ζήτησης. Το καλοκαίρι τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο τέτοιου τύπου.


Η παραγωγή ηλεκτρισμού από τον ήλιο, τον αέρα και τη βιομάζα είναι προ πολλού γνωστή στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε εμβρυακό στάδιο βρίσκεται ακόμη όμως η τεχνική παραγωγής ηλεκτρισμού μέσω των θαλάσσιων κυμάτων.

Η πρώτη εφαρμογή της νέας τεχνικής παραγωγής ηλεκτρισμού για εμπορική χρήση έγινε στο Μουτρίκο. Στο μικρό χωριό της Χώρας των Βάσκων, που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, 30 χλμ. δυτικά του Σαν Σεμπαστιάν, στήθηκε και λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο η πρώτη μονάδα που μετασχηματίζει τη δύναμη των κυμάτων σε ηλεκτρισμό.


Για σχέδια διαγραφής του 50 % του χρέους κάνει λόγο το BBC

Μόνιμη λύση στο ελληνικό και κατ επέκταση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους επεξεργάζονται ΔΝΤ και ΕΕ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του BBC από την Ουάσινκτον.

Είναι μια πρόταση που κερδίζει έδαφος παρά την σιγή ιχθύος που τηρούν οι Βρυξέλλες και η ηγεσία του ΔΝΤ. Ερωτηθείς σχετικά ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτ Όσμπορν, περιορίστηκε να πει ότι εξετάζονται διάφορες προτάσεις και να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διαγραφή κατά 50% του ελληνικού χρέους, τετραπλασιασμό του σημερινού Μηχανισμού Στήριξης, EFSF, από 440 δισ. στα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ με παράλληλη ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες με τη διαγραφή του ελληνικού χρέους θα υποστούν μεγάλες ζημιές.


Όταν η Ελλάδα χάριζε στη Γερμανία τα χρέη της

Μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που βοήθησαν την ηττημένη Γερμανία να ορθοποδήσει, υπενθυμίζει ο Γιούργκεν Κάιζερ, συντονιστής της πρωτοβουλίας erlassjahr.de.

Οι δύο στους τρεις Γερμανούς απορρίπτουν τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου η Αθήνα να αποφύγει τη χρεοκοπία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αυτό ωστόσο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι Γερμανοί είναι ότι μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που βοήθησαν την ηττημένη Γερμανία να ορθοποδήσει, σημειώνει ο Γιούργκεν Κάιζερ, συντονιστής της πρωτοβουλίας erlassjahr.de.






Ο Πάνος Μαραγκός σχολιάζει την επικαιρότητα και την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης με σκίτσο του στο Έθνος.

Νέες απεργίες στα μέσα μεταφοράς

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας έντονα στο σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Νωρίτερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προειδοποίησε με νέα μέτρα εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι τα ελλείμματα του ΟΑΣΑ και του σιδηροδρόμου (ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) έχουν ξεφύγει κατά 150 εκ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες ταξί ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ειδικότερα, αύριο, Τρίτη, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το μετρό. Θα κυκλοφορούν μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα ταξί.

Την Τετάρτη, πάλι, απεργούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προαστιακό και ΟΣΕ. Πιθανό είναι να απεργήσουν και τα σωματεία του μετρό.

Πρόσθετες παρεμβάσεις σε μισθούς, φοροαπαλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις

Στις νέες παρεμβάσεις που προωθεί – υπό τις πιέσεις της τρόικας – η κυβέρνηση και οι οποίες ανέρχονται σε 7 δις ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής στη σύνοδο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αναθεωρείται προς τα κάτω ο στόχος για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις έως το τέλος του 2011, σε 4 από 5 δισ. ευρώ. Υποστήριξε ότι οι αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με την πολύ βαθύτερη ύφεση και τις σφιχτές συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία, επέβαλαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 και να διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός του 2012 έτσι ώστε να προκύψουν πρωτογενή πλεονάσματα στο πρώτο εξάμηνοτου 2012.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα, ύψους 3% του ΑΕΠ - 7 δισ. ευρώ - που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα η Κυβερνητική Επιτροπή. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν

Ω Ελλάς ηρώων χώρα......


Το νέο τραγούδι που έγραψε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πάνω στους στίχους του ποιητή Γεώργιου Σουρή. Οι στίχοι του τραγουδιού με τίτλο Το τραγούδι της πλατείας έχουν γραφτεί περίπου εκατό χρόνια πριν και είναι πιο επίκαιροι από ποτέ. Το τραγούδι είναι από ζωντανή ηχογράφηση.



Ακολουθεί το ποίημα του Γ. Σουρή


Ορατή και με βηματισμό χήνας η «συντεταγμένη» χρεοκοπία



Ο κύβος ερρίφθη. Η συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας βρίσκεται καθ' οδόν και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Ολα αυτά, βέβαια, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις και υποχρεούται να ακολουθεί οδηγίες για την απόλυτη και πιστή εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων. 

Εξυπακούεται πως μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει πως η χώρα θα παραμείνει επί σειρά ετών εκτός αγορών και, στην πράξη, θα συνοδεύεται και από νέες ελληνικές δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει για άλλη μια φορά ο Ελληνας φορολογούμενος.



Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ

Κάπως έτσι θα είναι οι νέοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγες εβδομάδες...




Πηγή

Ο "δεκάλογος" της ελευθερίας της έκφρασης στο Διαδίκτυο


Τις δέκα αρχές, που πρέπει να υιοθετήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες, για να μην παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης στο Ιντερνετ, έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει, παγκοσμίως, να διατηρηθεί σταθερό και ανοικτό, ως μέσο διαφύλαξης της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην πληροφόρηση.


Ο "δεκάλογος" που σχετίζεται με το Διαδίκτυο και που, κατά την Επιτροπή, πρέπει να γίνει αποδεκτός από τα 47 κράτη-μέλη του ΣτΕ, αναφέρεται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, στην αποδοχή της πολυμερούς διακυβέρνησης του Ιντερνετ και της οικουμενικότητας του, στην ενίσχυση των χρηστών του διαδικτύου, στην αποκεντρωμένη διαχείριση και τη διαλειτουργικότητα καθώς και στην αποδοχή της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας του κυβερνοχώρου.



Νέος γύρος περί προνομίων των βουλευτών

Τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και την κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στις επιτροπές της βουλής πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση περί προνομίων των βουλευτών. Η εν λόγω συζήτηση στάθηκε αφορμή για το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στη Βουλή μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου ότι εξελέγη μόλις το 2009 και δεν χαίρει προνομίων. Σήμερα υπήρξε νέος γύρος συζήτησης ενώ το γραφείο τύπου της Βουλής υποστηρίζει ότι τα δημοσιεύματα περί προνομίων των βουλευτών είναι αναληθή και ανυπόστατα.



Στα χέρια ιδιωτών 15.000 φάκελοι μεγαλοοφειλετών για είσπραξη

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000 ευρώ


Τους πρώτους φακέλους 15.000 οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας θα παραδώσει το υπουργείο σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που θα ψάξουν για να εντοπίσουν την «κρυμμένη» περιουσία των ίδιων ή συγγενών τους.


Η απόφαση ανάθεσης σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόρους, δικηγορικά γραφεία και κοινοπραξίες υποθέσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη 42 δισ. ευρώ, που λιμνάζουν επί χρόνια στις εφορίες, υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.



Ανερχόμενη χίμαιρα


Του Γιάννη Βαρουφάκη,

Το θαύμα που περίμεναν (ότι ίσως η παγκόσμια οικονομία απογειωθεί βοηθώντας την ευρωζώνη να ξεπεράσει την Κρίση) δεν έγινε και το δηλητήριο το οποίο χορηγούσαν ως φάρμακο (συνδυασμός μεγάλων δανείων στα πτωχευμένα κράτη υπό τον όρο της σμίκρυνσης του εθνικού εισοδήματός τους) απεδείχθη… δηλητηριώδες. 

Οποία έκπληξις! Έπρεπε λοιπόν να φτάσουμε στα τέλη του 2011 για να αποδεχθούν οι ευρωπαίοι ηγέτες μας την απλή πραγματικότητα ότι η χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου απλώς αναβλήθηκε (ενώ παράλληλα διογκώνεται) με την Μνημονιακή πολιτική που ακολουθούν εδώ και ενάμιση χρόνο. Μπορεί δημοσίως να λένε ότι το Μνημόνιο απέτυχε επειδή δεν εφαρμόστηκε αλλά, πιστέψτε με, γνωρίζουν καλά ότι, όπως και να εφαρμοζόταν (βλ. π.χ. την Ιρλανδία όπου εφαρμόστηκε έως τελευταίας τελείας), η αποτυχία του ήταν δεδομένη ως προς το ένα και μοναδικό, εν τέλει, ζητούμενο: Την μείωση του ποσοστού χρέους των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της ευρωζώνης.


Ναι, η ανεργία είναι ταμπού

Η κοινωνική διάσταση των απολύσεων και της εφεδρείας



Του Γιώργου Σιακαντάρη


Τελικά, στις καθυστερήσεις που κρατούσαμε για να μη δεχτούμε γκολ, δεχτήκαμε τρία γκολ απανωτά. Περισσότερες απολύσεις, περισσότερες περικοπές μισθών και πρόσθετοι φόροι. Αν δεν κρατούσαμε τις καθυστερήσεις θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει και με την ισοπαλία ή έστω με μια τιμητική ήττα. Ολα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν πολλά από τα μέτρα που τώρα τρέχουμε να εφαρμόσουμε τα είχαμε εφαρμόσει πολύ νωρίτερα, και δεν εννοώ από τον Οκτώβριο του 2009 αλλά από πολλά χρόνια νωρίτερα.
Η κρίσιμη τομή της αναγκαίας μεταρρύθμισης που χάθηκε ήταν το 2001, όταν ολόκληρη η πολιτική και συνδικαλιστική καθυστέρηση, ολόκληρο το συμπαγές μέτωπο του αναχρονισμού συσπειρώθηκε κατά των αλλαγών Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό. Αλλαγές που θα έκαναν δυνατή και τη μεταρρύθμιση στο σύστημα Υγείας.



Το νέο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Ν. Σαράντη αναδείχθηκε πρώτη σε ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 300
Ψήφισαν: 295
Λευκά:1
Άκυρα: 1
‘Έγκυρα: 293

‘Ελαβαν: 




Ρυθμιστικό Αθήνας: “παγώνει” ελέω οικονομικής κρίσης – «Ανεπίκαιρη» η Μπιρμπίλη


Στις καλένδες παραπέμπεται η υλοποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών που είχε εκπονηθεί επί ημερών Τίνας Μπιρμπίλη στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.


Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ με τον πρώην -και διόλου επιτυχημένο βάσει αποτελέσματος- “τσάρο” της ελληνικής οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο τιμόνι, αποφάσισε να αποσύρει το νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για το Ρυθμιστικό της Αθήνας.



«Πράσινη» ανάπτυξη με αποδοτική χρήση των πόρων


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε «χάρτη πορείας» με σκοπό τον μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας σε βιώσιμη οικονομία μέχρι το έτος 2050. Στον χάρτη πορείας προς μια Ευρώπη με αποδοτική χρήση των πόρων περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε ανάπτυξη με αποδοτική χρήση των πόρων, πράγμα ουσιώδες για τη μελλοντική ευτυχία και ευημερία.



Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σέσι Κορωπίου

Τελευταία Ενημέρωση:  10:25 24/09/2011


Μαίνεται η πυρκαγιά σε πλαγιά στην περιοχή Σέσι Κορωπίου. Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υποστράτηγος της πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου, τόνισε ότι η πυρκαγιά έχει ανέβει ψηλά στο βουνό. «Προσπαθούμε να ελέγξουμε τη φωτιά με τις βολές των εναερίων, έχει ανοίξει πάρα πολύ δεν μπορούμε να πούμε ότι την ελέγχουμε αυτή τη στιγμή» σημείωσε, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι σε λίγη ώρα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο καπνός από την πυρκαγιά έχει φτάσει στα νότια προάστια.



Πηγή

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

H συνταγή της κοινωνικής έκρηξης

Του Σ. Κούλογλου


Η έκτη κατά σειρά καταιγίδα μέτρων ήρθε να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν ολίγον πόρνες: αν εκπορνευθείς μια φορά, θα το κάνεις για όλη σου τη ζωή. Η κυβέρνηση, που δια στόματος Παπακωνσταντίνου είχε υποσχεθεί το 2010 ότι πέρα από το πρώτο μνημόνιο δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα-μάλιστα ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε διευκρινίσει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αποτυχημένος, παταγώδης αποτυχία που καθόλου δεν τον εμποδίζει να κρατάει τώρα την καρέκλα του υπουργού Περιβάλλοντος- εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τις εντολές της αδυσώπητης τρόικας των δανειστών, που σπρώχνει τη χώρα σε μια αναπόφευκτη κοινωνική έκρηξη.



Γυρίζουν την πλάτη σε δωρεά 700.000 ευρώ για αναβάθμιση της εντατικής μονάδας του Παίδων Πεντέλης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Την ώρα που οι δαπάνες για την υγεία περικόπτονται δραματικά, ενώ οι ανάγκες κυρίως λόγω της κρίσης αυξάνονται, εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Πεντέλης παραμένουν στα αζήτητα.


Ο λόγος; Για να γίνει επέκταση της ΜΕΘ, θα πρέπει να μετακινηθεί το γραφείο του διοικητή στο κτήριο όπου είναι όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και υπάρχει χώρος.


Το διοικητικό γραφείο όμως δεν μετακινείται... Να σημειωθεί πως από το 2008 εκκρεμεί η αγορά δύο αναπνευστήρων για αντικατάσταση άλλων που λειτουργούν από το 1991, και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η προμήθειά τους.



Προσφυγή του ΔΣΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ζητά να κριθεί αντισυνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος


Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά του τέλους επιτηδεύματος. Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά να κριθεί αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η επίμαχη υπουργική απόφαση που θεσπίζει το τέλος επιτηδεύματος.

Λόγω μείζονος σπουδαιότητας ο ΔΣΑ ζητά ακόμα να εισαχθεί η υπόθεση άμεσα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να συζητηθεί σύμφωνα με το θεσμό της πρότυπης δίκης.

Βόλος: Οικογιορτές με στόχο έναν άλλο τρόπο ζωής

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου από τις 6 έως και τις 9 Οκτωβρίου.


Σκοπός της αποτελεί η ανάδειξη ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής ενάντια στον υπερκαταναλωτισμό. Στη γιορτή θα υπάρχουν πάγκοι με προϊόντα οικο-καλλιέργειας, χειροτεχνίας, μεταποίησης και άγριας συλλογής.

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στην Πανελλήνια Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, που ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας εδώ και 18 χρόνια, διοργανώνεται και φέτος, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Πανθεσσαλική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας.




«Stern»: Συνεχίζουν το πάρτι οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα

Ο λαός κάνει οικονομίες και οι πλούσιοι δεν φοβούνται τίποτα, λέει το περιοδικό



«Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία, ωστόσο οι πλούσιοι βγάζουν την περιουσία τους στο εξωτερικό. Οι πολιτικοί μαίνονται, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο», υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό «Stern».

Η περίπτωση του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου απασχόλησε με πηχυαίους τίτλους τα μέσα ενημέρωσης, όταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εφοπλιστής της Ελλάδας βρέθηκε στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών. Για πρώτη φορά φάνηκε να γίνεται πραγματικότητα η κυβερνητική εξαγγελία ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να επωμιστούν το βάρος του χρέους, προκειμένου να σωθεί η χώρα.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Έστω και λίγο πιο βαθειά στην τσέπη.


του Γρηγόρη Ψαριανού


Είναι γνωστή η θέση μας για το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη ακόμα και σε θεωρούμενα ισλαμικά, θεοκρατικά, όπως η Τουρκία κα.

Σήμερα μάλιστα, κάτω από τις ιδιαίτερα δυσβάστακτες για τον Ελληνικό λαό οικονομικές συγκυρίες, η Εκκλησία της Ελλάδας και σύμφωνα με αυτά που αυτή ευαγγελίζεται, θα έπρεπε να συνδράμει αποφασιστικά, ζητώντας η ίδια από την πολιτεία όχι μόνο τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της, που είναι ο δεύτερος μετά το δημόσιο ιδιοκτήτης γης με 1,3 εκατομμύρια στρέμματα αλλά και να φορολογηθεί για τις εμπορικές της δραστηριότητες, τα ιερά μυστήρια (αμοιβές χωρίς απόδειξη για γάμους, βαφτίσια, κηδείες, τρισάγια, μνημόσυνα, εξορκισμούς, εξομολογήσεις, αγιασμούς, κλπ), το εμπόριο των εκκλησιαστικών ειδών (κεριά, λιβάνια, εικονίτσες, κομποσχοίνια, αγιογραφίες, κλπ), την εκμετάλλευση της γης και των κτιρίων της.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Book vs dvd

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας 



Μαρτυρία από την Ελλάδα

της Κάισα Έκις Έκμαν


Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).


Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.


Έξαρση στις «οικονομικές» αυτοκτονίες

Πολλαπλάσιες εμφανίζονται οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα που οφείλονται σε οικονομικά αίτια. Συνολικά, οι άνθρωποι που δίνουν τέλος στη ζωή τους, στη συντριπτική πλειοψηφία άντρες από 35 έως 60 ετών, αυξήθηκαν κατά 40% τους πρώτους 5 μήνες του 2011. «Η οικονομική κρίση κινητοποιεί τους μηχανισμούς που θα ωθήσουν έναν ευάλωτο άνθρωπο στην αυτοκτονία», επιβεβαιώνουν ειδικοί στο tvxs.gr, επισημαίνοντας τις απρόβλεπτες συνέπειες από την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου ενός ανθρώπου.



Οι πολίτες φτάνουν στα όριά τους


ΤΟ ΕΡΓΟ το έχουμε ξαναδεί. Κάθε δόση κι ένας ψυχοβγάλτης. Κάθε δόση και νέα μέτρα, που ήταν παλιά, αλλά δεν εφαρμόστηκαν, γιατί η κυβέρνηση άργησε ή δεν υπολόγισε καλά ή απέτυχε ή ό,τι άλλο θέλουν να μας πλασάρουν.


ΕΧΟΥΜΕ χάσει πλέον το λογαριασμό με την ακατάσχετη μετρολογία και μετροφοβία. Που πέφτουν όλα μαζί στο κεφάλι των πολιτών, με τη μέθοδο των διαρροών. Για να πάθουν κάποιου είδους μιθριδατισμό και στο τέλος να «αφαιρεθούν» ένα-δυο, για να αναφωνήσουν κάποιοι «ουφ, τα γλιτώσαμε», θυμίζοντας την ιστορία με την καλύβα του Χότζα.



Χριστός και Παναγία...


Tου Παντελη Mπουκαλα


Οι σχέσεις του καθενός με τον Θεό του, είτε τον πίστεψε σε ώριμη ηλικία είτε κληρονόμησε την πίστη από το οικογενειακό και εθνικό περιβάλλον του, είναι προσωπική του υπόθεση· πιστεύει-δεν πιστεύει, είναι δικός του λογαριασμός, και όχι επιταγή προς εξαργύρωση. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όσον αφορά τον οικείο μας χριστιανισμό, που και την επί ματαίω λήψη του θεϊκού ονόματος απαγορεύει, αλλά και τις ελεημοσύνες και τις προσευχές «έμπροσθεν των ανθρώπων προς το θεαθήναι αυτοίς» καταδικάζει ρητά, θα περίμενε κανείς ότι το ναρκισσιστικά ή δημαγωγικά επιδεικνυόμενο θρησκευτικό φρόνημα θα προκαλούσε βαριά δυσφορία στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και, ως εκ τούτου, θα αποθάρρυνε τους δημοσίως και θεατρικότατα σταυροκοπούμενους.



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Και χρεοκοπία και ευρώ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Τα μέτρα επί των οποίων επιμένει η τρόικα στις τηλε-επαφές της με τον υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, συνιστούν ουσιαστικά προετοιμασία του εδάφους για κήρυξη της χώρας σε καθεστώς χρεοκοπίας εντός του ευρώ, ενός είδους «εσωτερικής χρεοκοπίας» δηλαδή, στη διάρκεια της οποίας τα δάνεια θα καλύπτουν μόνο τις λήξεις των ομολόγων, ενώ εντός συνόρων η χώρα θα ζει μόνο με αυτά που καταφέρνει να εισπράξει ως έσοδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι με χθεσινή ανακοίνωσή του για την κρίση χρέους της Ευρώπης, οι διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, προβλέπει μεν χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά όχι και αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ.

Ηλεκτροσόκ για 300.000 καταναλωτές της ΔΕΗ

Κίνδυνος να μείνουν χωρίς ρεύμα, καθώς ήδη πληρώνουν σε δόσεις τον λογαριασμό τους


ρεπορτάζ: Γιώργος Φιντικάκης



Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους κοπεί το ρεύμα βρίσκονται πάνω από 300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες οι οποίοι σήμερα πληρώνουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις τον λογαριασμό τους έχοντας κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ.

Τον ορατό αυτό κίνδυνο παραδέχεται η ΔΕΗ, κύκλοι της οποίας επισημαίνουν ότι η τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει την παραμικρή πρόβλεψη για όσους πελάτες της αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως οικονομικές δυσκολίες και έχουν έρθει σε συμφωνία μαζί της για να πληρώνουν σε δόσεις. Το 2010 οι καταναλωτές της ΔΕΗ που αναγκάστηκαν να έρθουν σε διακανονισμό με την επιχείρηση για την εξόφληση των λογαριασμών της ξεπέρασαν τους 300.000, αριθμός που σήμερα πρέπει να έχει αυξηθεί.


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τα νέα από την Ισλανδία


Παραθέτω αυτούσιο ένα e-mail που έλαβα.
Την ιστορία της Ισλανδίας τη γνώριζα από διάφορα ντοκυμαντέρ, απλώς το e-mail με έκανε να συνηδειτοποιήσω για τη μη ενημέρωση μιας τόσο σημαντικής είδησης σχεδόν από όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.



"ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ


Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;


Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:


Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις
μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν
δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής
οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.


Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.


Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;


Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;


Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:



Έκριναν παράνομο το διάταγμα οριοθέτησης τμήματος του ρέματος Ραφήνας

«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίνοντας μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή των Σπάτων.

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος αφορά στην οριοθέτηση τμήματος του ρέματος της Ραφήνας μήκους 1.500 μέτρων , το οποίο με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1993 έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Στην απόφασή τους οι ανώτατοι δικαστές αναφέρουν ότι η τμηματική οριοθέτηση ρέματος επιτρέπεται μόνο κατ’ εξαίρεση και εφόσον δικαιολογείται από ειδικούς λόγους και υπό τον όρο ότι στις αναγκαίες μελέτες έχουν ληφθεί υπόψη στοιχεία που αφορούν το σύνολο του ρέματος.

Το ΣτΕ έκρινε παράνομο το επίμαχο διάταγμα γιατί το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων -Αρτέμιδος δεν έχει γνωμοδοτήσει για τον καθορισμό της οριογραμμής του ρέματος Ραφήνας στο επίμαχο τμήμα ή το σύνολό τους.



Πηγή

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσκληση Τοπικού Συμβουλίου ΔΕ Παλλήνης 21/9

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Παλλήνη 15-9-2011
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                     Αρ. Πρωτ: 30302
Ταχ. Δ/νση: ΙΘΑΚΗΣ 12                                Συνεδρίαση 9η
Ταχ. Κώδ. : 15344 ΓΕΡΑΚΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Ταχ. Δ/νση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Ταχ. Κώδ. : 15351 ΠΑΛΛΗΝΗ
Πληροφορίες: ΣΜΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Τηλ.: 210-66.00.814
Fax :210- 66.00.859



Προς:                              
Τους Τοπικούς Συμβούλους
Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παλλήνης, επί της Πλατείας Ελευθερίας, στις 21-9-2011, ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 19.30, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης 20/9

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Αρ. Πρ. 19/11
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Ταχ. Δ/νση: ΙΘΑΚΗΣ 12
Ταχ. Κώδ. : 153 44
Τηλ.: 210-66.04.600
Fax :210- 66.12.965
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
………………………………………………………
Καλείστε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα (οδός Ιθάκης 12,- Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) στις 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , του έτους 2011, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:00, για να συσκεφθούμε και να αποφασίσουμε επί των κάτωθι θεμάτων:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Γελοιογραφία


Του Κώστα Κουφογιώργου από την Πολιτική Γελοιογραφία

Φυλάκιση τριών ετών σε πρώην υπουργό....

....στην Αίγυπτο


Σε φυλάκιση τριών ετών με την κατηγορία ότι είχε δώσει παράνομα άδειες λειτουργίας σε αιγυπτιακά τουριστικά γραφεία, καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου, Ζοχέιρ Γκαράνα.

Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη καταδίκη του Γκαράνα αφού τον Μάιο του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών επειδή είχε πουλήσει δημόσιες εκτάσεις σε επιχειρηματίες σε τιμές κατώτερες από αυτές της αγοράς.

Ο τουρισμός, ένας τομέας ζωτικής σημασίας για την αιγυπτιακή οικονομία, είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος έπεσε, κυρίως λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν στις αρχές του έτους και οδήγησαν στην ανατροπή του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.



Πηγή

Ερώτημα : Άραγε θα ζήσουμε κι εμείς, στην Ελλάδα μια τέτοια στιγμή κάποτε?????

Η Αλουμίνιον... Πεσινέ Νο 2

Αναβιώνει το σκάνδαλο της δεκαετίας του ΄60 με τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις


Ουδείς εκ των εμπλεκομένων στην «κλοπή του ρεύματος» που αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής» την περασμένη εβδομάδα ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει ή να εξηγήσει τα ανεξήγητα της τριπλής επιδότησης προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος. Ούτε εκείνοι που προσέφεραν το προνόμιο ούτε εκείνοι που το διαχειρίστηκαν αλλά ούτε και αυτοί που το απολαμβάνουν αντέδρασαν στην αποκάλυψη του διακομματικού σκανδάλου. Οι κκ. Φώλιας και Παπακωνσταντίνου, όπως και η μετοικήσασα στο Παρίσι κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, εσιώπησαν χαρακτηριστικά. Το αυτό έπραξαν οι υπεύθυνες διαχρονικά διοικήσεις της ΔΕΗ. 


Οι κκ. Μανιατάκης και Αθανασόπουλος, που διοίκησαν τη ΔΕΗ στα χρόνια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά, όπως και η παρούσα διοίκηση των κκ. Ζερβού και Μπαράτση δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση. 



Οκτώ λόγοι για να φύγετε για το χωριό σας...

Υπάρχουν οκτώ λόγοι για να φύγει κανείς από την Αθήνα ή τις άλλες μεγάλες πόλεις και να επιστρέψει στο χωριό του. Αν και εφόσον έχει ρίζες σε ένα χωριό. Ένα κεραμίδι για να μην βρέχεται κι ένα χωράφι για να μην πεινάει. Αν δεν έχει ρίζες, δεν πρέπει πάλι να απελπίζεται. Αν εγκαταλείψουν την Αθήνα οι «άλλοι», ίσως μείνει λίγη γη για πατάτες και κρεμμύδια...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Φέρτε τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε!


Επείγουσα ΕΚΚΛΗΣΗ των Γιατρών του Κόσμου, λόγω Ανθρωπιστικής Κρίσης στην Ελλάδα

15/09/2011

Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται.

Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό.

Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ:

  • 1) Αντιβιοτικά
  • 2) Αντιπυρετικά
  • 3) Αντιβηχικά δισκία
  • 4) Αντιδιαβητικά δισκία
  • 5) Φάρμακα για το στομάχι
  • 6) Δερματολογικές αλοιφές
Πολυϊατρεία :
Αθήνα , Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150
Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641
Χανιά , Μπόνιαλη 12 , τηλ. 28210 23110
- ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
- ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ)
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΑ)

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.


Το αίσχος του Ηλεκτρικού

Του Γ. Δελαστικ


Δεν έχει προηγούμενο -τουλάχιστον στη διάρκεια του τελευταίου... μισού αιώνα (!) από το 1960- αυτό που γίνεται στον Ηλεκτρικό από την περασμένη Παρασκευή. Από εκεί που τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση τους τελευταίους μήνες λόγω έργων) οι συρμοί περνούσαν κάθε 4 ή 7 λεπτά, από την Παρασκευή άρχισε ένας εφιάλτης: από την Ομόνοια φεύγει ένας συρμός για τον Πειραιά κάθε... μισή ώρα και ένας συρμός για Κηφισιά κάθε? είκοσι λεπτά! Χιλιάδες άνθρωποι ορμούν και τσαλαπατούνται προσπαθώντας να μπουν σε διπλάσιο αριθμό επιβατών από όσους χωράει κάθε βαγόνι!



Όχι άλλα λεφτά "στα σκουπίδια"

Η πιο οικονομική λύση είναι και η πιο φιλική για το περιβάλλον




Εν μέσω της σκληρότερης οικονομικής κρίσης, που βιώνει η γενιά μας, η Κυβέρνηση φλερτάρει με την οικονομική και οικολογική χρεοκοπία στη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, μέσα από την προώθηση μονάδων καύσης απορριμμάτων.



Συγκεκριμένα:



Επιδρομή πανικού στα ακίνητα για 5,4 δισ. ευρώ σε 2 έτη

Νομικό μπλέξιμο ιδιοκτήτη, ενοικιαστή αν διακοπεί το ρεύμα οριστικά 
Δεν υπάρχει γειτονιά με χαράτσι μικρότερο από 3 ευρώ στο τετραγωνικό


Το «φούσκωμα» της τιμής ζώνης, ανακαλύπτοντας το συντελεστή προσαύξησης για όλα τα ακίνητα της τελευταίας 25ετίας, επέλεξε η κυβέρνηση για να υφαρπάξει συνολικά 5,4 δισ. ευρώ από τους ιδιοκτήτες περίπου 5,1 εκατ. κτισμάτων.


Επειτα από συσκέψεις επί συσκέψεων το τελευταίο τριήμερο, η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε χθες το τελικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, που θα επιβαρύνει το σύνολο των ιδιοκτησιών ανά την Ελλάδα.


Τα ηλεκτροδοτούμενα, 5.079.000 οικιακές και εμπορικές παροχές, συνολικού εμβαδού 562 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, αντικειμενικής αξίας 560 δισ. ευρώ και εμπορικής 1 τρισ. ευρώ, εκτιμάται ότι μπορεί να εισφέρουν κατά 2,7 δισ. ευρώ ετησίως στον προϋπολογισμό.


Συνταξιούχοι, μισθωτοί και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο της κυβερνητικής απραξίας, καθώς λίγο πριν από την εκπνοή του έτους αποφασίζεται νέο μέτρο-πυροσβέστης για να καλυφθεί η τρύπα στα ταμεία του Δημοσίου. Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι με την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων.


Τα «χλωρά» και τα «ξερά»



Ποιοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων

Ποιος εξολόθρευσε την επιτροπή "σοφών";

του Φώτη Γεωργελέ


Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η τότε κυβέρνηση δηµιούργησε µια επιτροπή «σοφών» για να προετοιµάσει ένα σχέδιο µεταρρυθµίσεων. Η επιτροπή αυτή έγινε γνωστή κυρίως για τις προτάσεις της στο ασφαλιστικό, οι οποίες κατέληξαν στο νοµοσχέδιο Γιαννίτση. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η ασφαλιστική µεταρρύθµιση µετατράπηκε στην τελική µάχη κατά την οποία οι δυνάµεις της ακινησίας πέτυχαν τη µαταίωση ολόκληρης της προσπάθειας εκσυγχρονισµού της χώρας. Ο καθηγητής Σπράος, ο οποίος κατά τραγική ειρωνεία ήταν µια φυσιογνωµία του αντιστασιακού και προοδευτικού κινήµατος, κατηγορήθηκε ως ένας ακόµα εκπρόσωπος του ανάλγητου νεοφιλελευθερισµού, των ξένων επικυρίαρχων, και δε συµµαζεύεται. Υπολογίζεται ότι 70 δις έχει στοιχίσει από τότε στο σύνολο του χρέους η µαταίωση εκείνης της µεταρρύθµισης. Στα επόµενα «χαµένα χρόνια», χάθηκαν άλλα 130 δις στο ∆ηµόσιο. Σε µια δεκαετία διπλασιάστηκαν οι δαπάνες για µισθούς και συντάξεις, προστέθηκαν 130.000 επιπλέον δηµόσιοι υπάλληλοι, την ίδια εποχή που ο κρατικός τοµέας σε όλες τις χώρες µειωνόταν καθώς η πληροφορική αντικαθιστούσε τη γραφειοκρατία. Στην Ελλάδα, οι πρωτογενείς δαπάνες του δηµοσίου διπλασιάστηκαν. Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραµµένη.


Απαλλάσσονται και οι αποθήκες …των ναών;

Ένας από τους κλάδους που έχει αναπτύξει δυναμικά τις κομπίνες της η εκκλησία, είναι οι άδειες της ναοδομίας...

Φτιάχνεις ένα εκκλησάκι στο κτήμα σου και γι αυτό την άδεια την εκδίδει η ναοδομία. Προσθέτεις μια βίλα σαν αποθηκευτικό-βοηθητικο χώρο της εκκλησίας. Φτιάχνεις ότι γουστάρεις και η πολεοδομία δεν έχει το δικαίωμα να σε ελέγξει γιατί είναι χωράφι της εκκλησίας.
Ένας τεράστιος τέτοιος αριθμός πολυτελών κατοικιών ….δεν είναι κατοικίες, είναι εκκλησάκια με βοηθητικούς χώρους.
Απαλλάσσονται επομένως από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων ως «χώροι λατρείας». Χώροι λατρείας όπου απολαμβάνεις την απαλλαγή από κάθε οικονομική υποχρέωση, χώροι αυτοϊκανοποίησης για τις γνωριμίες που διαθέτει ο ιδιοκτήτης, χώροι περισυλλογής για νέες κομπίνες.