Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τρίωρη η στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης.

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωματείων τους, για τις συγκεκριμένες ώρες, έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση, με θέμα την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
www.thetoc.gr

Πίνεις κανένα ποτηράκι;

Έναν απολαυστικό διάλογο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λίγο πριν από την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Παπούλιας αστειεύτηκε και ρώτησε χαμογελώντας τον Γιάννη Μπουτάρη:
«Πίνουμε κανένα ποτηράκι;», τον ρώτησε ο Κ. Παπούλιας.
«Όχι, το 'χω κόψει, δεν το πλησιάζω καν», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος μάλλον αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση.
Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτικώστας, ο οποίος είπε αστειευόμενος:

Σταματάμε την Καταστροφή, Ανοίγουμε Δρόμο στην Ελπίδα

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ στο Οινοποιείο Πέτρου (Κυριακή 2/11) - 
Ο Σύριζα Παλλήνης σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιεί την Κυριακή 2/11, ώρα 10:30π.μ., στο Οινοποιείο Πέτρου στην Παλλήνη (Λ. Μαραθώνος 117).
Θέμα της εκδήλωσης είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με εισηγητή τον Νίκο Βούτση, Βουλευτή και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτης πήρε μέρος στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης Καμαρωτός...

Έκπληκτος ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είδε έναν νεαρό με κόκκινο μπουφάν να παρελαύνει δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο νεαρός μπήκε… εμβόλιμα στην παρέλαση και περπάτησε καμαρωτός δίπλα από τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Μπορεί να μην είχε ουδεμία σχέση με κάποια από τις ομάδες που παρέλασαν, αλλά πρόλαβε να κάνει το… "κομμάτι" του έστω και για λίγο, μέχρι να τον αντιληφθεί ένας αστυνομικός και να τον απομακρύνει.

www.sport-fm.gr

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Προσκλητήριο Παπανδρέου για νέο κόμμα, συνταγές, στο Ηράκλειο.

Με τη φράση «ας ξαναβρεθούμε» και τη λέξη «Πάμε» από το προεκλογικό σλόγκαν του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, ουσιαστικά, σηματοδότησε από το Ηράκλειο Κρήτης την πρόθεσή του να επανακάμψει στην πολιτική σκηνή.
Στην ομιλία του κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την φωτογραφική έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα ζητώντας από όλους την ενεργό συμμετοχή τους.
«Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας» είπε και πρόσθεσε με σαφές υπονοούμενο: «Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί» .

Η Παναχαϊκή υποδέχεται (18.00) την Παλλήνη

Η Παναχαϊκή υποδέχεται σήμερα την Παλλήνη για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής βόλεϊ των ανδρών, σε ένα από τα λίγα θεωρητικά τουλάχιστον δύσκολα φετινά παιχνίδια της.
Για τη σημερινή αναμέτρηση και γενικότερα για όλες τις εντός έδρας η πατρινή ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση σε ότι αφορά τα εισιτήρια, αναλυτικά: "H ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής εν όψει του πρώτου επίσημου εντός έδρας αγώνα του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, θα ήθελε να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας μας τα εξής.
 Το παιχνίδι με την Παλλήνη που θα λάβει χώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Αγυιάς, θα ξεκινήσει στις 18.00. Οι πόρτες του γυμναστηρίου θα ανοίξουν στις 17.00.
- Τα εισιτήρια για τον σημερινό αγώνα -όπως και σε κάθε εντός έδρας αγώνα της σεζόν- θα κοστίζουν 5,00 ευρώ και θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του κλειστού της Αγυιάς, από τις 17.00.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΖΗΤΩ! Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος εκλέχθηκε στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, του ανώτατου οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης εκλέχθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος.
 Ο Δήμαρχος Παλλήνης κατέλαβε τη δεύτερη θέση από το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» , με επικεφαλής τον, Γιώργο Ιωακειμίδη, Δήμαρχο Αγίου Ιωάννη Ρέντη & Νίκαιας, που εκλέχθηκε πρώτος.

Διακοπή δρομολογίων λόγω κακοκαιρίας

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση στην Αττική και ιδιαίτερα στα δυτικά προάστια, διεκόπησαν τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Πειραιάς – Α.Ι. Ρέντη.
Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες από τoν Πειραιά με προορισμό την Χαλκίδα και αντίστροφα, θα πρέπει να διακόψουν το ταξίδι τους στον σταθμό του Α.Ι. Ρέντη.
Συνεργεία βρίσκονται ήδη στα σημεία που παρουσιάζονται τα προβλήματα και εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή προς το Δήμαρχο Παλλήνης


Γέρακας, 22/10/2014
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Ως δημότης γέρακα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας, κι εύχομαι να συνεχίσετε ανενόχλητος το έργο σας βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής όλων μας. Θα ήθελα να επισημάνω επιγραμματικά ορισμένα θέματα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου κι επιθυμώ μια απάντηση από εσάς, ή καλύτερα την άμεση αντιμετώπισή τους:
1)            Η πλατεία Γέρακα, όπως διαμορφώθηκε (για 2η ή 3η φορά) πάλι δε βοηθάει στην ελάττωση της κυκλοφορίας, ούτε στη διευκόλυνση δημοτών και καταστημάτων. Τα αυτοκίνητα στους δρόμους (στενά) που την περιβάλλουν εξακολουθούν και τρέχουν επιδεικτικά (με όλο το κόμπλεξ των οδηγών τους), περιμένοντας να συμβεί κάποιο «μοιραίο» ατύχημα; Δεν μπορεί να γίνει ζώνη ήπιας κυκλοφορίας που θα ωφελήσει τα καταστήματα, αλλά κυρίως τους δημότες που «τρέμουν» για τα μικρά παιδιά κάθε φορά που περνάει ένα αυτοκίνητο «δαιμονισμένα»;

Νομοθετική ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια του πρώην ΟΕΚ

Nομοθετική ρύθμιση για τα στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Τι προβλέπεται.
Nομοθετική ρύθμιση για τις 97.343 οικογένειες εργαζομένων, που έχουν λάβει στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και δυσκολεύονται να τα εξυπηρετήσουν κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Τη σχετική διάταξη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, περιλαμβάνεται στο νόμο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Με το νέο νόμο, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τη χρονική επιμήκυνση των δανείων και καλύτερους όρους αποπληρωμής χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Διοικητικοί δικαστές: Να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι φορολογούμενοι ακόμη και χωρίς δικηγόρο

Με επιστολή τους στη διοίκηση οι διοικητικοί δικαστές ζητούν να αρθούν τα όποια εμπόδια έτσι ώστε οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες να μην υποχρεούνται να καταθέτουν ενδικοφανή προσφυγή η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουν το επόμενο βήμα και να ζητήσουν διοικητική προστασία από τα δικαστήρια. Και αυτοί δεν είναι λίγοι, αφού μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατατεθεί χιλιάδες προσφυγές λόγω αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες; θα ήταν δεκάδες χιλιάδες περισσότερες αν οι πολίτες είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν το πρώτο βήμα καταθέτοντας την ενδικοφανή προσφυγή.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ποιές είναι οι 20 κορυφαίες ταινίες ενός αιώνα Ελληνικού σινεμά -

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη Ελληνική ταινία που γυρίστηκε, το μακρινό 1914 και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, θα γιορτάσει τα 100 έτη (ένας αιώνας) ελληνικού κινηματογράφου με ένα αφιέρωμα στις κορυφαίες ταινίες του.
Τους τελευταίους μήνες, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει μέσα από μία λίστα που περιελάμβανε 200 ταινίες, την αγαπημένη του ελληνική δημιουργία όλων των εποχών. Η κορυφαία λοιπόν εικοσάδα, η οποία και θα προβληθεί σε ειδικό τμήμα της φετινής διοργάνωσης (31/10-9/11/2014) είναι η εξής.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ!

Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει γίνει στη
 χώρα μας. Όλα ξεκίνησαν από την κοπέλα που ήρθε πριν από μερικές ημέρες στο
 σπίτι για να μου κάνει πεντικιούρ.
Ενώ η κοπέλα είχε πέσει με τα μούτρα πάνω στα νύχια των ποδιών μου και
 αφαιρούσε παρωνυχίδες, νεκρά κύτταρα, άμμο από τις παραλίες, και διάφορα άλλα πράγματα, ανοίξαμε συζήτηση για την Αθήνα, τους δρόμους και τα κτίρια.
Η κοπέλα ξέρει απίστευτα πράγματα και εγώ έχω μείνει παγωτό.
  Την ακούω να μιλάει για την αρχιτεκτονική των κτιρίων στην Διονυσίου
 Αρεοπαγίτου και συνειδητοποιώ πως εγώ -που νόμιζα πως ήξερα- δεν έχω ιδέα.
Κάποια στιγμή, βλέπει την απορία στα μάτια μου και μου λέει πως έχει
 τελειώσει την Αρχιτεκτονική και έκανε μεταπτυχιακό στην Φλωρεντία και στο
 Παρίσι.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΜΑΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΕΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


 
17 Οκτωβρίου 2014 ώρα 13.30
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αμαυρώθηκε το γονεικο κίνημα με επέμβαση των ΜΑΤ κατά των μαθητών περίπου 10 λυκείων της περιοχής Παλλήνης Σπάτων Αιγάλεω Παιανίας Κορωπίου περιστεριου κλπ οι οποίοι πραγματοποιούσαν από το πρωί διαδήλωση και πορεία προς το υπουργείο παιδείας με αιτήματα κατά του συστήματος του νέου λυκείου τις συγχωνεύεις των τάξεων την τράπεζα θεμάτων κλπ 
Αυτή την στιγμή με ενημέρωση που λάβαμε βρίσκεται χτυπημένη μαθήτρια του λυκείου Παλλήνης και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο καθώς επίσης χτυπημένος μαθητής στο πόδι από γκλοπ αστυνομικών από το 2ο Λύκειο Γέρακα και μαθήτρια του 1ου Λυκείου Γέρακα από πέτρα στο κεφάλι.

Κρούσμα φυματίωσης στην Αμυγδαλέζα

Στο Σισμανόγλειο ο 33χρονος Πακιστανός
Κρούσμα φυματίωσης εντοπίστηκε στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας.
Για το περιστατικό ενημέρωθηκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ο 33χρονος Πακιστανός νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο.

www.newsbeast.gr

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Στο αυτόφωρο και σε άμεση δίκη όσοι κακοποιούν ζώα

Αυτόφωρο και άμεση δίκη περιμένει όσους συλλαμβάνονται για κακοποίηση ή βασανισμό ζώων σύμφωνα με απόφαση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά την έξαρση των φαινομένων βίας σε ανυπεράσπιστα ζώα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απεστάλη προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας απαγορεύεται:
α) ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ` αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.

Ετρεχε να ψηφίσει "ΝΑΙ" ο Σκανδαλίδης...

Aπό τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές τα μεσάνυχτα στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης ήταν αυτή με τον Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και ζητούσε να σταματήσει η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Μόλις εκφωνήθηκε λοιπόν το όνομα του, ήταν απών αλλά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα εμφανίστηκε στην αίθουσα τρέχοντας, φώναξε ΝΑΙ και δεν περίμενε την επόμενη ανάγνωση του καταλόγου. Για να μην δημιουργηθεί καμία ...παρανόηση για την πραγματική στάση -και τη ...συνέπειά του!

press-gr.blogspot.gr

Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Αρχίζει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια όλης της χώρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών η τιμή του θα κινηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου περιοχές περίπου στα 1,04 ευρώ το λίτρο.
Στις υπόλοιπες περιοχές η τιμή διάθεσης θα είναι αυξημένη κατά το κόστος μεταφοράς, και σύμφωνα με την Ομοσπονδία θα κυμανθεί γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο.

Αυτοί τρώνε και πίνουν και εμεις κοιτάμε.

Ελλάδα Δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ πήρε το 2013 η ΝΔ ενώ αδυνατεί να εξυπηρετήσει παλαιότερα χρέη 146 εκατ. ευρώ αποκάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή Νέα αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα οικονομικά και τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Όπως γνωστοποίησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, η ΝΔ έλαβε δάνειο το 2013 ύψους 14,6 εκ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί να εξυπηρετήσει το υπέρογκο χρέος των 146 εκατ. ευρώ.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

1 δισ. δολάρια από το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας.Πόσα για την Ανάσταση των αθώων θυμάτων;

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χάλεντ αλ Ατίγια κατά τη διάρκεια της συνόδου δωρητών για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στην περιοχή λόγω της 50ήμερης σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς είχε ζητήσει για την ανοικοδόμηση της Γάζας 4 δισ. δολάρια και το Κατάρ προσφέρει το 1/4 του συνολικού ποσού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής χώρα για τον σκοπό αυτό.

Αρχισαν τα επικίνδυνα «πείραματα» στην Υγεία



Οι περισσότεροι φοβόμαστε και αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με γιατρούς και νοσοκομεία. Ο δικαιολογημένος αυτός φόβος μας όμως θα γίνει τρόμος όταν αντιληφθούμε τι ακριβώς σημαίνει για την υγεία μας η πρόσφατη ψήφιση του νόμου με τον οποίον ιδρύθηκε η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων, η ΕΣΑΝ Α.Ε. Πρόκειται για ακόμη μία «προσφορά» της τρόικα στην πατρίδα μας.
Τυπικά η ΕΣΑΝ Α.Ε., στην οποία θα συμμετέχουν κράτος και ιδιώτες, θα μεσολαβεί μεταξύ ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, για να εξασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των κρατικών πόρων που προβλέπονται για την υγεία.

Απίστευτες αυξήσεις σε βασικά είδη παρά την κρίση - Εκτοξεύθηκαν οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης

- Παρά τον αρνητικό πληθωρισμό οι τιμές σε βασικά είδη αυξήθηκαν
- Κατά 8,25% αυξήθηκε το νωπό γάλα
- Αύξηση 8,87% στα αυγά, 5,06% στο νωπό μοσχάρι
- Δείτε αναλυτικά με πόσα γεμίζει το "καλάθι της νοικοκυράς"
Βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζουν να βάζουν τα ελληνικά νοικοκυριά παρά την παρατεταμένη περίοδο αποπληθωρισμού που διανύει η χώρα.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Φοροκανίβαλοι!

Για ένα πια μπορούμε να είμαστε σίγουροι: Οι κυβερνώντες διαθέτουν ανεξάντλητη εφευρετικότητα όσον αφορά τους τρόπους φορολόγησης του κόσμου.
Το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, που μια από τις «σημαίες» του είναι εκείνο το «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του», αποφάσισε να φορολογεί σαν εισόδημα του εργαζόμενου τις… δωροεπιταγές των επιχειρήσεων προς τους υπαλλήλους.
Σε μια χώρα που οι εγγραφές της «λίστας Λαγκάρντ» μένουν στο απυρόβλητο, που οι φόροι της «Χόχτιφ» παραμένουν ανείσπρακτοι και που οι ενδεχόμενες φορολαμογιές της «Μερσεντές» και της «BMW» έχουν μετατραπεί σε λαϊκό ανάγνωσμα αλλά όχι σε φορολογητέο έσοδο για το κράτος, το πολιτικό σύστημα αποφάσισε να φορολογεί… τα κουπόνια.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Αφεντούλη έχασε την έδρα από τον Σμέρο

Η μικρή διαφορά ψήφων της Δέσποινας Αφεντούλη από τον 2ο Γιάννη Σμέρο, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής της παράταξης του Γιάννη Σγουρού, τελικά εξανεμίστηκε με την ένσταση που κατατέθηκε στο εκλογοδικείο της Αθήνας. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου εκδόθηκε η υπ αρ. 5376/2014 απόφαση του Δικαστηρίου και την έδρα κέρδισε ο Γιάννης Σμέρος. Με βάση την πρώτη καταμέτρηση σταυρών, η διαφορά μεταξύ τους, ήταν μόνο 20 ψήφοι!!!

Αρχίζει από την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας- εξπρές.

Η καθολική εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία που υλοποιούν σε συνεργασία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας.

Εγνατία: Ντοκουμέντο για τις ευθύνες της φονικής καραμπόλας - Το έγγραφο που εκθέτει αστυνομία και ανάδοχο εταιρεία για το δυστύχημα!

H αποκάλυψη για την ύπαρξη συνοδηγού στη μοιραία νταλίκα, ήταν όπως φαίνεται μόνο η αρχή
- Το έγγραφο που βλέπετε έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας με τους 5 νεκρούς
- Η απόφαση για το κλείσιμο του δρόμου στο σημείο της καραμπόλας δεν τηρήθηκε ποτέ όπως φαίνεται
- Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση 18χρονης κοπέλας που τραυματίστηκε - Καλύτερα τα δύο παιδάκια

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επιτέλους: Εύσημα πήρε ο Σαμαράς από τον... Νίκο Παπανδρέου

«Επιτυχής κίνηση η ψήφος εμπιστοσύνης»
Απρόσμενο σύμμαχο βρήκαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης: τον Ν. Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου: «Επιτυχής και επιθετική κίνηση αυτή που έγινε από την κυβέρνηση. Δυσκολεύει τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής τουλάχιστον για έξι μήνες».
Παράλληλα συμπλήρωσε, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πολιτική οι κινήσεις που κερδίζουν είναι οι επιθετικές και όχι οι αμυντικές». Πάντως διευκρίνισε ότι κάνει αυτές τις διαπιστώσεις ως ένας πολίτης και αποτελούν αποκλειστικά δικές του απόψεις.

www.newsbeast.gr 

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο πρότυπο ειδικό οικοτροφείο «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης

Κύριε Υπουργέ, 
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της οικονομικής επιβίωσης του Πρότυπου Ειδικού Οικοτροφείου «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης (Αρ. Πρωτ. 3230/22.10.2012, 511/2910.12 (Επίκαιρη) και 1687/09.07.2014) καθώς ενώ όλες οι διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες αναγνωρίζουν το δίκαιο αίτημα του Οικοτροφείου (και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών) τόσο για έγκαιρη καταβολή των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ όσο και για εξαίρεση από τη διαδικασία επιστροφών (ClawbackRebate), κάθε φορά επέρχεται αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η αναγκαία τροπολογία του σχετικού νόμου παραπέμπεται στις καλένδες του μέλλοντος. Δυστυχώς όμως όλες αυτές οι αλλαγές καθιστούν τις αναγκαίες αυτές κοινωνικές δομές μη βιώσιμες παρά τις φιλότιμες και γενναίες προσπάθειες των γονέων.