Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί ο ΣΕΒ... ερωτεύθηκε το ΔΝΤ

Μπορεί να είναι απλός συνήγορος, μπορεί να είναι και ο εν Ελλάδι υποβολέας του ΔΝΤ. Ό,τι  εκ των δύο κι εάν ισχύει, το βέβαιο είναι ότι το Ταμείο – του «λάθος πολλαπλασιαστή» και των όψιμων «mea culpa» για την καταστροφική ύφεση στην Ελλάδα – αποκτά εγχώριο όχημα προώθησης των θέσεών του για νέες περικοπές στις συντάξεις και για μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μαρινόπουλος

Προσωρινή διαταγή με την οποία δεσμεύεται η ακίνητη περιουσία των Λεωνίδα, Στέφανου και Παναγιώτη Μαρινόπουλου εξέδωσε ο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σύμφωνα με την Δικηγορική Εταιρία Νίκος Αγαπηνός πρόκειται για απόφαση «σταθμό» καθώς «σηματοδοτεί την ευθύνη των μελών της οικογενείας Μαρινόπουλος με την ατομική τους περιουσία με την ιδιότητα των μετόχων που άσκησαν κυριαρχική επιρροή στην εταιρία για τις ακάλυπτες επιταγές που εξέδωσαν τα μέλη του ΔΣ κατ’ εντολή τους».

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κακουργηματική δίωξη στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του πρώην διοικητή του ΙΚΑ και πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, όντας επί σειρά ετών υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρχές του 2016 για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 140 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Ιουνίου του 2015 έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις του HotDoc υποθέσεων με οσμή σκανδάλου όσο εκείνος ήταν διοικητής του ασφαλιστικού Ταμείου, κατηγορείται για απιστία για την υπόθεση των 15 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν μετρητά στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη χωρίς… παραστατικά!

Θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάννης επαναφέρει ο Ερντογάν

Φαίνεται ότι θα ξεκρεμάσει και τον Κεμάλ!
Θέμα για τη Συνθήκη της Λωζάννης θέτει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. «Πρέπει να είναι σεβαστή από όλους η συνθήκη της Λωζάννης», απαντούν ελληνικές διπλωματικές πηγές
Μεταξύ άλλων που ανέφερε ο Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Έκοψαν το νερό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ

Σε πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μπήκαν στον ημιόροφο του κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην οδό Εγνατία και στη συνέχεια ο πρόεδρος των εργαζόμενων Γ. Αρχοντόπουλος προχώρησε στη διακοπή της παροχής νερού.
sekes-eydap.gr

Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία ολόκληρης της Ελλάδας σε ένα site!

Μέσω της πύλης του Υπουργείου Πολιτισμού, ΟΔΥΣΣΕΥΣ, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μνημεία που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα                  
Στο site odysseus.culture.gr μπορείτε να αντλήσετε αναλυτικές πληροφορίες για τον κάθε χώρο
koutipandoras.gr

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινάει η «μάχη» για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα πάει την Τρίτη προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια με στόχο την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Στόχο του κυβερνητικού επιτελείου αποτελεί το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο και στο EuroWorking Group της Πέμπτης.

Ντροπή σας!

Η Ηπειρος από τις αρχές του 20ού αιώνα μετοίκησε στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στις φάμπρικες του “πολιτισμένου” ευρωπαϊκού Βορρά.
Οι παππούδες σας πρόσφυγες, οι γονείς σας μετανάστες και εσείς ρατσιστές ή επιεικώς ανόητοι;
Οταν οι πρόσφυγες παππούδες σας ή οι πατεράδες σας πήγαν στις φάμπρικες του αναπτυγμένου κόσμου για να δουλέψουν, ήταν νόμιμοι ή παράτυποι μετανάστες;

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σεισμός 4,1 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκύρου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Εύβοια και τη Σκύρο. Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.
tvxs.gr

Απάτη 12 εκ. ευρώ με επιθέματα στον ψυχοραγούντα ΕΟΠΥΥ

Σε περισσότερα από 12.000.000 ευρώ, υπολογίζεται η εκτιμώμενη υπέρβαση από τις δαπάνες για τα επιθέματα και όπως προέκυψε από τους ελέγχους του ΕΟΠΥΥ, φαίνεται πως γιατροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την ίδια φωτογραφία. Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για το θέμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ελεγκτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ είχε αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί αύριο στην Αθήνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 09:30 έως τις 14:00

Προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, από τις 09:30 έως τις 14:00, λόγω διεξαγωγής του «8ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure».  Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε:
• Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ομόνοια.

Γιατί δίνουν μεταξύ τους συγχαρητήρια;


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί ξήλωσαν τους επικεφαλής των εφοριών μεγάλου πλούτου

Την απομάκρυνση του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) αλλά και του υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο λόγος της αντικατάστασής τους είναι πως οι επιδόσεις των δύο φορολογικών υπηρεσιών ήταν σημαντικά κατώτερες των στόχων, που είχαν τεθεί, τόσο για το 2015, όσο και για το επτάμηνο του 2016.

Ο υπόδικος αρχιμανδρίτης Μπούμπας όχι μόνο παραμένει στη θέση του αλλά επιχειρεί να διαγράψει και μέλος που τον καταγγέλλει

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την «αμαρτωλή» διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών με πρωτεργάτη τον υπόδικο αρχιμανδρίτη Μπούμπα καθώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να συμπεριληφθεί η απόφαση στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Την ίδια στιγμή, το κατηγορητήριο εις βάρος του Μπούμπα, όπως εκτιμούν κύκλοι του Γηροκομείου, είναι «κόλαφος» για τον «αιώνιο» πρόεδρο, καθώς φαίνεται να έχουν συμπεριληφθεί περισσότερες κατηγορίες.

ΗΠΑ: 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών κλάπηκαν από το δίκτυο του Yahoo

Θύμα της μεγαλύτερης διαρροής ψηφιακών προσωπικών δεδομένων χρηστών στην ιστορία του διαδικτύου επιβεβαίωσε πως έπεσε στο τέλος του 2014 η εταιρεία Yahoo την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, ανακοινώνοντας ότι χάκερς υπέκλεψαν «συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία» από τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail accounts) χρηστών των υπηρεσιών της.

Φρένο στην παράνομη ενοικίαση εξοχικών

Τον έλεγχο και τη φορολόγηση του τεράστιου τζίρου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην ευκαιριακή μίσθωση ακινήτων, κυρίως με αδήλωτες στην εφορία ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών σε τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των νομίμως λειτουργούντων τουριστικών καταλυμάτων, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και εν τέλει να εξασφαλιστούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 250 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Φρένο στην παράνομη ενοικίαση εξοχικών

Τον έλεγχο και τη φορολόγηση του τεράστιου τζίρου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην ευκαιριακή μίσθωση ακινήτων, κυρίως με αδήλωτες στην εφορία ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών σε τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των νομίμως λειτουργούντων τουριστικών καταλυμάτων, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και εν τέλει να εξασφαλιστούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 250 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Οι... διπλοθεσίτες της Αττικής

Το περίφημο «τρίγωνο της διαπλοκής», κατατρώει τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Η αντιμετώπισή του έχει γίνει η «σημαία» πολιτικών κομμάτων, με τη σχετική συζήτηση να έχει αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Έχουν υπάρξει μάλιστα καταγγελίες, σημαντικές μεν, αποσπασματικές δε, αναφορικά με τη δανειοδότηση των εταιρειών Καλογρίτσα από την Attica Bank.

Άρειος Πάγος: Εισήγηση για ένταξη στο «νόμο Κατσέλη» των κόκκινων στεγαστικών δανείων του ΟΕΚ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όσο και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος, εισηγήθηκαν σήμερα Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που είχε χορηγήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  Όπως είναι γνωστό ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί και διάδοχός του είναι πλέον ο ΟΑΕΔ.         

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το the Mall και η ικανότητα του Λάτση να βλέπει το μέλλον

Ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, παραδέχτηκε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παραχώρηση του Ελληνικού στο πλαίσιο των ξεχασμένων προαπαιτούμενων της 1ης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου της 2η φορά Αριστεράς. Ωστόσο, υποστήριξε ότι έγιναν αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της διασφάλισης του θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου.

Ομιλείτε Ελληνικά

Στα αγγλικά το πόρισμα της ΤτΕ για τα δάνεια της AtticaBank
Στον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής παρέδωσε το πόρισμα για την Attica Bank, η Τράπεζα της Ελλάδος για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, παραδόθηκε σήμερα το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η Τράπεζα της Ελλάδας.
thepressproject.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

"Όχι" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 είπε η δήμαρχος της Ρώμης

«Θα ήταν ανεύθυνο αν λέγαμε "ναι" στην υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς του 2024», δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι επιβεβαιώνοντας πως η ιταλική πρωτεύουσα δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.   «Η δική μας είναι μια θέση που χαρακτηρίζεται από συνοχή. Το είπαμε από το 2015, το επαναλάβαμε στην προεκλογική εκστρατεία και το επιβεβαιώνουμε σήμερα. Μας ζητούν να προσθέσουμε κι άλλα χρέη, αλλά εμείς δεν εννοούμε να το πράξουμε», είπε η δήμαρχος και μέλος του κινήματος Πέντε Αστέρων.

Στο αρχείο υπόθεση ξεπλύματος με κατηγορούμενο τον γιο του Ερντογάν

Ιταλοί εισαγγελείς έβαλαν στο αρχείο μια υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με κατηγορούμενο τον γιο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία. Η απόφαση, η οποία πρέπει τώρα να επικυρωθεί από έναν ανώτερο δικαστή ελήφθη έξι εβδομάδες αφότου ο Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη πως το ιταλικό δικαστικό σύστημα κακομεταχειρίζεται τον γιο του, τον Μπιλάλ.

Σιγά μην είχαν τα κότσια να τους κρατήσουν μακριά απο την εξόντωση!

Απορρίφθηκε το αίτημα χορήγησης ασύλου σε 3 από τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου, πέρασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα προσφυγής τόσο σε δευτεροβάθμια επιτροπή, όσο και στα πολιτικά δικαστήρια Η εξέταση του αιτήματος των υπόλοιπων 5 βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η αλήθεια να φλέγεται…»-Η Κατερίνα Ακριβοπούλου αποκαλύπτει οργανωμένο σχέδιο του Μαύρου Μετώπου

Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ήταν θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση του πρωθυπουργού, να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παπά για τις τηλεοπτικές  άδειες, τα πραγματικά δεδομένα τα οποία – για κάποιο λόγο που η ίδια γνωρίζει – ούτε η κυβέρνηση αναφέρει με το όνομά τους, έχουν ως εξής :
Στο παρασκήνιο τεκταίνεται συντεταγμένα το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης στο διάστημα των επόμενων μηνών, μέχρι δηλαδή  να επικυρωθεί οριστικά ο νέος τηλεοπτικός  χάρτης που θα αλλάξει και τους όρους της πραγματικής εξουσίαςσ’αυτή τη χώρα.

Ανοικτή και πάλι η Αμυγδαλέζα για οικογένειες προσφύγων που επαναπατρίζονται εθελοντικά

Συνεπείς πάντα στις επιλογές τους
Ο χώρος όπου θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους παραδόθηκε την Τετάρτη προς χρήση, στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής. Τον επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γγ υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος. Διαμορφώθηκε στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής και περιλαμβάνει παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νύχτα «Καλαί» στη Μυτιλήνη…

Νύχτα «Καλαί» στη Μυτιλήνη…
Από ανθρώπους εγκλωβισμένους στο νησί επί μήνες.
Στοιβαγμένοι σε ένα χώρο, φτιαγμένο με προδιαγραφές ούτε καν για τους μισούς.
Φορτωμένοι την απόγνωση χωρίς να γνωρίζουν καν τη επόμενη μέρα τους.
Χωρίς να ορίζουν την επόμενη μέρα τους.
Έτοιμοι να συγκρουστούν για το τίποτα μεταξύ τους.
Το βασικό σύνδρομο του ισοβίτη.

Λιλή Ζωγράφου: Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας

«Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους.
 Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.

Δωρεάν είσοδος στα δημόσια μουσεία στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 24-25 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία της επικράτειας θα είναι ελεύθερη. «Διωγμοί: παλιές και νέες ιστορίες», μια σπονδυλωτή δράση του ΥΠ.ΠΟ.Α στην Αθήνα και τον Πειραιά Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τρεις κεντρικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Χρυσαυγίτες και αυτόκλητοι τραμπούκοι επιτέθηκαν σε γυναίκες στη Μυτιλήνη

Δεκάδες χρυσαυγίτες,  κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη, επιτέθηκαν τη Δευτέρα εναντίον τριών νεαρών γυναικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη. Σημειώνεται πως η μία εκ των τριών γυναικών που δέχτηκαν την επίθεση είναι γνωστή για την εθελοντική της δράση σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη.  Μία από τις γυναίκες διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη

Δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη. Αμφότεροι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ άλλων, πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westin Grand Central και χρέωσαν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.
Εναντίον τους αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία. Αμφότεροι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Μια δωρεά στον Νιάρχο

Στις 9 Αυγούστου του 2009 δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης  η «Σύμβαση Δωρεάς» μεταξύ του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Το ελληνικό κράτος προσφέρει έκταση 283 στρεμμάτων στο Ίδρυμα, για να κατασκευάσει το Κέντρο, με έξοδα που εκτιμώνται στα 440 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση Καραμανλή (με υπουργό Πολιτισμού τον Αντώνη Σαμαρά) και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ έκτοτε παρουσιάζουν τη συμφωνία ως μια φιλεύσπλαχνη δωρεά του εφοπλιστή προς το κράτος, με σκοπό την προστασία και ανάπτυξη του Πολιτισμού.

Σιγά μη σας ακούσουν οι αρχές και οι μουλάδες στην Ελλάδα.

Ανήλικος υποβλήθηκε σε ευθανασία στο Βέλγιο
Για πρώτη φορά, αφότου εγκρίθηκε ο νόμος το 2014, ένας ανήλικος υποβλήθηκε σε ευθανασία έπειτα από αίτημά του στο Βέλγιο, γράφει σήμερα η φλαμανδόφωνη εφημερίδα Het Nieuwsblad. Το Βέλγιο είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που επιτρέπει, χωρίς περιορισμό ηλικίας, σε ανηλίκους «με ικανότητα αντίληψης» και οι οποίοι έχουν προσβληθεί από ανίατη ασθένεια να επιλέξουν την ευθανασία και αυτό έπειτα από μια τροποποίηση του νόμου για την ευθανασία τον Φεβρουάριο του 2014.

Συννεφιά, βροχές, αλλά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.
Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

H μεγάλη αλήθεια της Μάγδας Φύσσα. Συνειδητά ψηφίζουν δολοφόνους!

Η στάση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα σε αυτά τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού υπήρξε υποδειγματική.
Με σεμνότητα για το παιδί που έχασαν αλλά χωρίς ποτέ να κρύψουν ή να μετανιώσουν για την πολιτική τους συγκρότηση και την αντίληψη του βάρους που είχε αυτή η δολοφονία για τον αγώνα ενάντια στα φασισμό και τους νεοναζί, που κάποιοι φρόντισαν να φέρουν στο μνημονιακό προσκήνιο, ώστε να τους μεταχειριστούν εργαλειακά και με βάση τον θεμελιακό προορισμό του φασισμού που η Ευρώπη γνώρισε και γνωρίζει και πάλι.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Το μεγάλο ψάρι το τρώει ο άνθρωπος

Στάνφορντ, Καλιφόρνια
Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, αλλά τελικά τα ψάρια και τα άλλα θαλάσσια είδη μεγαλύτερου μεγέθους είναι αυτά που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης σε σχέση με τα μικρότερα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιρρίπτει την ευθύνη -πού αλλού- στους ανθρώπους, που συστηματικά επιλέγουν να αλιεύουν τα μεγαλύτερα ψάρια.

Βουλή: Κόντρα Φίλη – Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη «στην εθνική ημέρα μνήμης της Μικρασιάτικης Καταστροφής».
Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε πως «η άρνηση της γενοκτονίας εκ μέρους του υπουργού θα μείνει ακόμη και όταν αυτός θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και τα λόγια του θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους».

Η λιτότητα που εκτρέφει το φασισμό

Και ξαφνικά η Ευρώπη θυμήθηκε το άρθρο 7 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλαδή ότι η ΕΕ μπορεί να στερήσει από ένα κράτος τα δικαιώματα του ως μέλος της Ένωσης, εφόσον το εν λόγω κράτος δεν προστατεύει τα ευρωπαϊκά ιδεώδη του άρθρου 2 της Συνθήκης, όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, και των μειονοτήτων.

Σε 48ωρη απεργία από την Πέμπτη η ΠΝΟ

Σε 48ωρη απεργία προχωρεί την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αποτέλεσμα τα πλοία να μην εκτελούν δρομολόγια και να παραμείνουν, εκείνο το 2ήμερο, δεμένα στα λιμάνια από τις 06:00 της Πέμπτης έως τις 06:00 του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου. Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, είναι πρόθυμος και ένθερμος υποστηρικτής των δηλώσεων και επιδιώξεων της πλοιοκτησίας.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ευελιξία της απασχόλησης και συντάξεις

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση διεύρυνσης της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και της εργασιακής ανασφάλειας στην Ελλάδα προτείνει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ιούλιος 2016), στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου. Με άλλα λόγια, το ΔΝΤ υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι ο επανακαθορισμός των κατώτατων αμοιβών μέσω της κατάργησης των επιδομάτων και των τριετιών, η αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, η επανεξέταση του συνδικαλιστικού Ν. 1264/1982 για τις συνδικαλιστικές άδειες

Όχι στην κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΠΕΝ

Επιστολή όπου διατυπώνουν τις έντονες ενστάσεις τους σχετικά με την κατασκευή ακόμα μιας λιγνιτικής μονάδας, του Μελίτη ΙΙ, αλλά και με το συνεχιζόμενο αίτημα της ΔΕΗ για ένταξη της Ελλάδας στην παρέκκλιση του αρ. 10c, απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτη στις 13 Σεπτεμβρίου οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.  Με βάση τη συμφωνία του Παρισιού αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που ήδη βιώνουμε, η μείωση των εκπομπών είναι επιβεβλημένη.

Ενα μάθημα που έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους.


ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΡΕΜΟΥΝ, Ο ΡΟΜΠΟΚΟΠ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!

«Θα τελειώσω τα Εξάρχεια από τον πρώτο μήνα»!
Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντικότερη δήλωση  του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ. Η πρώτη παραμένει – με διαφορά – εκείνη με την οποία αυτοπροσδιορίστηκε σαν… πολιτικός εξόριστος από την ηλικία των έξι μηνών. Αν, όμως, η ανείπωτη τραγωδία της νηπιακής ηλικίας του κ.Μητσοτάκη αφορά τον ίδιο, το πάθος και αυτή η σπινθηροβόλα αποφασιστικότητα που θα πρέπει να ξεχείλιζε από το (γνωστό) βλέμμα του μόλις εκτόξευσε την τοποθέτησή του για τα Εξάρχεια, μας αφορούν όλους.

Dollar General: Προσλαμβάνει 10.000 εργαζόμενους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Τελικά δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς Dollar!
Περίπου 10.000 εργαζόμενους σχεδιάζει να προσλάβει η αλυσίδα λιανικής, Dollar General Corp μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να καλύψει κενές θέσεις και να υποστηρίξει τα νέα καταστήματα που ανοίγει. Οι θέσεις αυτές είναι πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Εκτός λαϊκών αγορών οι «μαϊμού» παραγωγοί

Τέλος στην αναρχία των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων και των αγορών χωρίς μεσάζοντες θέτει η κυβέρνηση, βγάζοντας κόκκινη κάρτα στους παραγωγούς «μαϊμού».   Σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, που υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, θεσπίζει το απαραίτητο -για τη λειτουργία τους- πλαίσιο, βάζοντας τάξη στις αγορές των βιοκαλλιεργητών αλλά και στο νέο μόρφωμα αγορών, εκείνες των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες που δημιούργησαν περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τοπικές κοινωνίες.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για το Ελληνικό

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση την επόμενη εβδομάδα.                                               Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων». Η συζήτησή του θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
.koutipandoras.gr

Καλύψτε τις κάμερες των υπολογιστών προειδοποιεί το FBI

Ο διευθυντής του FBI, James Comey, συμβούλεψε τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες των μηχανημάτων προκειμένου να μην πέσουν θύματα κατασκοπείας.   «Υπάρχουν κάποια πράγματα που όλοι πρέπει να κάνουμε με τους υπολογιστές μας, και αυτό είναι ένα από αυτά» δήλωσε ο Comey λέγοντας ότι και ο ίδιος έχει καλύψει την κάμερα στον φορητό του υπολογιστή.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Έπεσαν υπογραφές της ΔΕΗ με την Κινεζική CMEC για νέα λιγνιτική μονάδα στη Μελίτη - Ανοιχτοί για συμμετοχή ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ


Υπεγράφη ήδη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της κινεζικής CMEC για την κατασκευή δεύτερης λιγνιτικής μονάδας στην περιοχή της Φλώρινας. Στην τελετή το "παρών" έδωσαν, εκτός από τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών, ο υπουργός Ενέργειας Π.Σκουρλέτης καθώς και ο Κινέζος πρέσβης Ζου-Ξιαολί.

"Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"..


 Ο παπα  Γρηγόρης σκούζει ψεύτικα "χολεριασμένοιοιοι!" στους πρόσφυγες... λυπάμαι η Ελλάδα του 2016 αυτό μου θυμίζει.

Η δράση ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών που ενόχλησε τον ΣΚΑΙ (Video)

Ενοχλημένος από τη δράση νεαρών που απομάκρυναν εμπόρους ναρκωτικών από την πλατεία Εξαρχείων εμφανίζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
Η κάλυψη της κινητοποίησης από τον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου προκάλεσε πολλά σχόλια στο Ιντερνετ.
Το βίντεο συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο

Κοτζιάς εναντίον Κιμ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει με ανακοίνωσή του “την πυρηνική δοκιμή από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας”.
Όπως αναφέρει: Η δοκιμή αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις διεθνείς προσπάθειες για αφοπλισμό και μη διασπορά των πυρηνικών όπλων. Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή, η οποία παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και συνιστά απειλή κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.