Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Μικροομολογιούχοι: Ναι, χειραγώγησαν τα ομόλογα, πλούτισαν από τα CDS!

-Στα δικαστήρια καταφεύγουν οι ομολογιούχοι που καταστράφηκαν από το περίφημο PSI. -Αμερικάνικα δικηγορικά γραφεία τεκμηριώνουν την κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας, ενώ υποστηρίζουν ότι προσέφεραν ασπίδα και στην κυβέρνηση Παπανδρέου που όμως αδιαφόρησε!
Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί μέχρι στιγμής ότι το κούρεμα των ομολόγων ήταν νόμιμο, ωστόσο οι ομολογιούχοι επιμένουν και ετοιμάζουν νέα επίθεση με όπλα που μπορούν να τινάξουν το πολιτικό σύστημα στον αέρα και να στείλουν πολλούς ακόμα και στη… φυλακή!
Εάν η δικαιοσύνη επιμείνει στη “νομιμότητα” του κουρέματος των ομολόγων, τότε εκείνοι που έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες που επισύρουν την ισόβια κάθειρξη.

Ο λόγος;
Αφού το “κούρεμα” των Ελληνικών ομολόγων είναι συννομο, γιατί δεν έγινε εξ’ αρχής, αλλά επί δύο χρόνια γινόταν μετακύλιση των ομολόγων σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ, με αντικατάσταση του χρέους στο αποικιοκρατικό Βρετανικό δίκαιο;
Όπως έχει αποκαλυφθεί, δεκάδες δισ. Ελληνικών ομολόγων που βρισκόντουσαν στην κατοχή ξένων τραπεζών, επενδυτικών οίκων κλπ, αγοράστηκαν ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ από κρατικούς λειτουργούς για να κουρευτούν στην συνέχεια. Πως αγοράστηκαν; Μα με τις περιβόητες “δόσεις του μνημονίου”!

Οι περίπου 15.000 ιδιώτες ομολογιούχοι των οποίων οι τίτλοι «κουρεύτηκαν» το 2012 ερευνούν, μέσω μεγάλων δικηγορικών γραφείων, περιπτώσεις χειραγώγησης, σύγκρουσης συμφερόντων από μεγάλες ξένες και ελληνικές τράπεζες και άλλες αθέμιτες πρακτικές στο «κούρεμα» των ομολόγων.
Οι δικαιούχοι λένε πως θα προσφύγουν δικαστικά, ενώ οι δικηγόροι τους φέρονται να δηλώνουν πως στην υπόθεση υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων».

Αν αποδειχθεί η χειραγώγηση, τινάζεται στον αέρα το κούρεμα του 2012.
Μεγάλο τμήμα των μελών του συλλόγου αποτελείται από τα 3.000 μέλη του συνδικαλιστικού σωματείου της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας), που δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν παθητικά το κούρεμα το οποίο επιβλήθηκε στις περιουσίες τους, χωρίς οι ίδιοι να συναινούν -όταν μάλιστα υπήρχαν ρητές δεσμεύσεις από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, περί του αντιθέτου. Μέλη του Συλλόγου φυσικά είναι και άλλοι ιδιώτες. Μεταξύ αυτών και Αμερικανοί υπήκοοι, γεγονός που εξυπηρετεί τη στρατηγική των δικηγορικών γραφείων.

Μάλιστα οι ξένοι δικηγόροι τους, που εμφανίζονται ως ιδιαίτερα «επιθετικές νομικές φίρμες», ισχυρίζονται προς τους «Financial Times» «πως εμπλέκονται σε σύγκρουση συμφερόντων», γιατί τράπεζες, που μόνον αυτές είχαν το δικαίωμα να αγοράζουν και να πωλούν ομόλογα (primary dealers), «φέρονται να εμφανίζονται αργότερα ως πωλητές δομημένων προϊόντων που κερδοσκοπούσαν με την περίπτωση στάσης πληρωμών από την Ελλάδα».
Αν οι ομολογιούχοι καταφέρουν να αποδείξουν πως έγινε κερδοσκοπία, χειραγώγηση ή σύγκρουση συμφερόντων με το PSI, το θέμα είναι ευρύτερο και δεν αφορά μόνον τους ίδιους, αλλά και τη χώρα.

Τι κύρος μπορεί να έχει η όλη μεθόδευση και διαδικασία του κουρέματος που τσάκισε τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά τους, αν αποδειχθεί ότι οδηγήθηκε η οικονομία της χώρας σε «τεχνική χρεοκοπία» και «κούρεμα» (default), επειδή πράγματι κάποιοι κέρδιζαν με αθέμιτες πρακτικές;
Από το αμερικανικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται η (επίσης αμερικανική) νομική φίρμα, της οποίας είναι τώρα στέλεχος ο πρώην διαχειριστής που διαχειρίστηκε το κούρεμα στα κεφάλαια των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, λένε πως «ανυπομονούν να συνεργαστούν» μαζί του για το θέμα.

Η δεύτερη αμερικανική νομική φίρμα, μάλιστα, αποκαλύπτει στους «F.Τ.» πως είχαν κάνει γραπτή πρόταση το 2011 στον Γ. Παπανδρέου, να ασκήσει αγωγές κατά των υποτιθέμενων κερδοσκόπων στα ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά αυτή, που προέβλεπε ότι αμοιβή θα δινόταν μόνον αν κέρδιζαν την υπόθεση.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: