Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Πυρκαγιές σε Σαρωνίδα και Ζάκυνθο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Σαρωνίδα, στο 44ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Σουνίου. Μετά την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που καίει χαμηλή βλάστηση, ελέγχθηκε και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο στο χωριό της Λιθακιάς.

Η Πυρκαγιά στη Σαρωνίδα καίει ξερά χόρτα στο 44ο χλμ Αθηνών – Σουνίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά ελέγχεται και παρουσιάζει καλή εικόνα σε σχέση με την ώρα της έναρξής της.
Στο μεταξύ, ενώ ακόμα «σιγοκαίνε» οι πυρκαγιές στον Κοιλιωμένο και το Μαχαιράδο, μια νέα πυρκαγιά είχαμε τα ξημερώματα (02:55) του Σαββάτου, στο χωριό της Λιθακιάς, στη νότια Ζάκυνθο.
Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες όπου, με την βοήθεια του κατοίκων της περιοχής, έθεσαν μετά από περίπου τρείς ώρες μάχης με τις φλόγες, υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές το Σάββατο
Υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές και αυτό το Σάββατο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, λόγω των καιρικών συνθηκών, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, αλλά και οι νομοί Ρεθύμνης και Χανίων, Αχαΐας, αλλά και η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου.
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: