Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ούτε πεθαμένοι δεν έχουμε ησυχια.



Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έβγαλαν τους νεκρούς στα μπαλκόνια - ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις από έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κατάσταση που επικρατεί στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι σοροί τοποθετούνται στα μπαλκόνια, καθώς δεν υπάρχει χώρος στους προκάτ νεκροθαλάμους.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), ενώ τα σχετικά πορίσματα του αρμόδιου οργάνου θα πρέπει να έχουν κατατεθούν το αργότερο έως 7 Φεβρουαρίου.
Οπως αναφέρουν οι καταγγελίες μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο κοντέινερ κοντά στην είσοδο Ιδρύματος, τα οποία μεταξύ άλλων θα λειτουργούσαν και ως νεκροθάλαμοι!

Σύμφωνα με το Creteplus, δεν είναι λίγες οι φορές που για αρκετή ώρα οι νεκροί μένουν και εκτός των θαλάμων, μιας και ο χώρος είναι περιορισμένος.
Έτσι οι μεταφορείς, περιμένουν μαζί τα φορεία στα οποία έχουν τους νεκρούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που γίνεται μέσα για να μπορέσουν να μπουν και αυτοί.
Μια αναμονή που τις πιο πολλές φορές γίνεται έξω από τα κοντέινερ. Κάποιες φορές όμως είναι τέτοιος ο αριθμός των νεκρών που ορισμένους τους βγάζουν στα μπαλκόνια των κλινικών και δεν τους κατεβάζουν όλους κατευθείαν στο συγκεκριμένο χώρο, για να μην είναι στην... ουρά.
«Εβγαλα το νεκρό στο μπαλκόνι»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζελείου και μεταφορέας κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλώντας στο CretePlus.gr επιβεβαίωσε την τραγικότητα της κατάστασης.
«Προχθές, έπρεπε να μεταφέρω έναν νεκρό από την κλινική στο νεκροθάλαμο. Όμως δεν υπήρχε καθόλου χώρος και αναγκαστικά, έβγαλα τον εκλιπόντα με το φορείο μπαλκόνι, για να κατέβω να βοηθήσω ώστε να αδειάσει γρηγορότερα ο χώρος. Ευτυχώς βεβαία που υπήρχαν συνοδοί του εκλιπόντος στους οποίους άφησα τη σορό. Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να καλέσω κάποιον συνάδελφο. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, μια κατάσταση ασέβειας προς τους νεκρούς» αναφέρει ο κ. Χονδροζουμάκης.
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: