Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Νυχτερινό ρεύμα: Ποιες ώρες ισχύει στη θερινή περίοδο – Πότε αλλάζει το ωράριο

Από την 1η Μαΐου αλλάζει το ωράριο για το νυxτερινό ρεύμα, γνωστό και ως νυκτερινό τιμολόγιο.   Η χειμερινή περίοδος του νυκτερινού ρεύματος ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και εκτείνεται έως και την τελευταία ημέρα του Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο του χειμερινού νυκτερινού ρεύματος είναι σπαστό:

• 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών

• 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

Νυχτερινό ρεύμα: Το ωράριο της θερινής περιόδου

Από την 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου ισχύει το ωράριο της θερινής περιόδου του νυκτερινού ρεύματος, το οποίο αφορά το διάστημα από τις 23:00 έως τις 7:00.

Παλαιότερα υπήρχε και το συνεχές ωράριο νυκτερινού ρεύματος, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του δικτύου διανομής δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Υπενθυμίζεται ότι με το νυχτερινό ρεύμα υπάρχει μειωμένη χρέωση έως και κατά 30% στη χρέωση του ρεύματος (ευρώ/kWh).

Πώς θα διαπιστώσετε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος αν έχει ενεργοποιημένο το νυχτερινό ρεύμα είναι ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής. Για να είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό ρεύμα θα πρέπει να υπάρχει μετρητής διπλής εγγραφής, δηλαδή να «τρέχουν» δυο κοντέρ. Το ένα θα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ.

 www.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: