Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2011 ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2011 στο σύστημα TAXISNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τέθηκε σε λειτουργία σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως κατά την πρώτη ώρα λειτουργίας της υπηρεσίας, τη χρησιμοποίησαν για να επιβεβαίωσαν τα στοιχεία τους 538 φορολογούμενοι, ενώ 104 φορολογούμενοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και υπέβαλλαν την οριστική δήλωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Οι πρώτες προθεσμίες υποβολής αρχίζουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: