Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Επειδή για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ!

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Πιστοί στον σεβασμό όλων των συμπολιτών που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μέσα από τα  συμμαχικά ψηφοδέλτια στην Καλλικρατική Παλλήνη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, γνωστοποιούμε την μη κάθοδό μας και την μη συνεργασία μας με άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα.
          Λαμβάνοντας υπόψη την μη κάθοδο της ΔΗΜ.Ο.Σ σε αυτές τις εκλογές και την συνειδητή αποχή μας από συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη
στο γνώριμο έως τώρα μοτίβο, με πρόσωπα, παράγοντες και πιθανούς συνδυασμούς, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να προωθήσουν  επί της ουσίας το πρόγραμμα μας για την τοπική αυτοδιοίκηση μέσω της ‘Χάρτας των βιο-Δήμων’ αποφασίσαμε την μη κάθοδο μας σε αυτές τις εκλογές στον Δήμο Παλλήνης. Την ίδια στιγμή εργαζόμαστε με ζήλο για τις Ευρωεκλογές, με την ελπίδα επανεκλογής Έλληνα Οικολόγου Πράσινου Ευρωβουλευτή και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και τους εκπροσώπους μας στην προεδρία Σκα Κέλλερ και Ζοζέ Μποβέ.
Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, προσπαθήσαμε και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να λειτουργήσουμε πολυσυλλεκτικά και να παίρνουμε αποφάσεις δημοκρατικά  που προωθούσαμε μέσω των όποιων εκπροσώπων  μας, σ όλη την παρελθούσα θητεία .
Η εκτίμησή μας είναι, ότι μέσα στις  νέες μεγάλες οξύνσεις της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα μετατραπούν σε πεδίο αναμέτρησης ποσοστών και μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων, πράγμα που καταβαραθρώνει το αληθινό αυτόνομο και διεκδικητικό νόημα των Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δήμου Παλλήνης παραμένουμε παρόντες και  θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε όλα τα δημοτικά, πολιτικά και μη, δρώμενα. Επιπλέον σας καλούμε να συμμετέχετε σε ένα δίκτυο λειτουργίας απλών δημοτών που δεν έχει καμία σχέση με την ανεξέλεγκτη συμβατική διοικητική λειτουργία ενός Δήμου, όπως τη γνωρίζατε μέχρι σήμερα, γιατί αποζητούμε πλέον τη «Δημοκρατία στην Πράξη.
Προτείνουμε λίγα και πρακτικά πράγματα, για την δημοκρατία και την διαφάνεια.
1)    Τα δημοτικά συμβούλια να μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο
         2) Η υλοποίηση του προϋπολογισμού (δαπάνες, έσοδα κ.λπ.) να είναι διαθέσιμα    σε ιστοσελίδα του Δήμου, ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθεί πώς εξελίσσονται τα οικονομικά του Δήμου ανά πάσα στιγμή.
3)    Οι απλοί πολίτες και η τοπική κοινωνία μέσα από συνοικιακές επιτροπές, ν’ ασχοληθούν με τα κοινά του Δήμου.
4)    Να ενεργοποιηθεί εθελοντικά και αυτόνομα, το ντόπιο κοινωνικό και επιστημονικό δυναμικό, κόντρα στο σημερινό αυταρχικό και δημαρχοκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης της πόλης.
5)    Να εφαρμοστεί στα πλαίσια της διαφάνειας και της παύση της εξουσιολαγνείας η ανάκληση ή εναλλαγή των εκλεγμένων , καθώς και η πρόκληση δημοψηφισμάτων που μέσω συγκεκριμένων ποσοστών, θα επιβάλουν την άποψη των Δημοτών.
Επειδή το ζητούμενο σήμερα για εμάς δεν έχει να κάνει με την εξουσία, αλλά με μια αυτοδιοικητική  λειτουργία προς όφελος των πολιτών και επίκεντρο μια χρηστή και ουσιαστικά δημοκρατική διοίκηση, κοινωνική αλληλεγγύη, σεβασμό του περιβάλλοντος και αξιοποίησή κάθε στοιχείου που θα οδηγεί σε θέσεις εργασίας, εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε όλες τις ηθικές δικλίδες που θα αναγκάσουν τον κάθε μωροφιλόδοξο που σκέφτεται διαφορετικά, να μετρήσει καλά τις πράξεις του,  εκθέτοντάς τον στα μάτια όλων των υπολοίπων.
Καλούμε όσους συμφωνούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο  oikologiapallinis@gmail.com
Ονειροπόλοι, ζητάμε απ όσους δεν συμβιβάζονται, να βρεθούμε μαζί.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: