Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Τα 5 νησιά που ανακαλύφθηκαν και τρομάζουν τους επιστήμονες

5 νέα νησιά ανακαλύφθηκαν στις βόρειες εσχατιές της Ρωσίας και ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα μιλούσαμε για μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη, τώρα επικρατεί παγωμάρα διεθνώς.Ο λόγος που οι επιστήμονες τρόμαξαν από την παρουσίαση που έκανε το κράτος της Ρωσίας, είναι ότι αυτά τα νησιά εμφανίστηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής, και το λιώσιμο των πάγων που ήρθε δεκατίες νωρίτερα από ότι περίμεναν.


Το 2016 για πρώτη φορά υποδείχτηκε το σημείο όπου υπήρχαν τα νησιά, αλλά τότε ήταν καλυμμένα από πάγο. Τα νέα νησιά, με μέγεθος από 900-54.500 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκονται στον Αρκτικό Ωκεανό, κοντά στο Φραντζ Τζόζεφ, το αρχιπέλαγος των εκατοντάδων νησιών που κατοικείται αποκλειστικά από στρατιωτικό προσωπικό.
Σήμερα οι πάγοι έχουν υποχωρήσει σχεδόν σε όλη την έκταση των νησιών, καθώς οι θερμοκρασίες στον Αρκτικό Κύκλο έχουν αυξηθεί σε επίπεδα σοκ.
Το 2016 για πρώτη φορά υποδείχτηκε το σημείο όπου υπήρχαν τα νησιά, αλλά τότε ήταν καλυμμένα από πάγο. 
Τα νέα νησιά, με μέγεθος από 900-54.500 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκονται στον Αρκτικό Ωκεανό, κοντά στο Φραντζ Τζόζεφ, το αρχιπέλαγος των εκατοντάδων νησιών που κατοικείται αποκλειστικά από στρατιωτικό προσωπικό.
Σήμερα οι πάγοι έχουν υποχωρήσει σχεδόν σε όλη την έκταση των νησιών, καθώς οι θερμοκρασίες στον Αρκτικό Κύκλο έχουν αυξηθεί σε επίπεδα σοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: