Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

FIBA: Οι 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος στα προολυμπιακά τουρνουά

Στη δημοσιότητα έδωσε η FIBA τα ονόματα των 24 ομάδων που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά.

Επτά πήραν ήδη το «εισιτήριο» για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, συν τη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις για το τουρνουά μπάσκετ του Τόκιο, θα πάρουν οι νικητές των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά που αναμένεται να λάβουν χώρα το διάστημα 23-28 Ιουνίου 2020.

Εκεί θα θα μετάσχουν οι 16 ομάδες με την καλύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι οποίες δεν προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), καθώς και δύο χώρες ανά περιοχή με την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA.
Οι 24 ομάδες είναι οι ακόλουθες: Ανγκόλα, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Κορέα, Λιθουανία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σενεγάλη, Σερβία, Σλοβενία, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα.
 naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: