Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

«Ανώνυμες πηγές» των ΗΠΑ δείχνουν την Ουκρανία για το σαμποτάζ στους Nord Stream

 Λίγες εβδομάδες μετά το ρεπορτάζ του Σέιμουρ Χερς ότι οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream με προσωπική εντολή του Μπάιντεν, τα αμερικανικά ΜΜΕ προωθούν αίφνης τη δική τους θεωρία στην οποία αποδίδουν την ευθύνη σε ομάδες Ουκρανών. Το κωμικοτραγικό είναι ότι αφού προχώρησαν σε δολοφονία χαρακτήρα του σημαντικότερου ερευνητή του 20ου αιώνα, τον οποίο κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιούσε ανώνυμη πηγή, τώρα προωθούν τη θεωρία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανώνυμες πηγές και χωρίς διασταύρωση.

Το δικό τους «ρεπορτάζ» είναι πρακτικά ανύπαρκτο σε σχέση με τα στοιχεία που παρουσίαζε ο Χερς σε ένα κείμενο 5.000 λέξεων. Παράλληλα οι NYT παραποιούν το περιεχόμενο της έρευνας τους Χερς αφήνοντας να εννοηθεί ότι στηριζόταν μόνο σε δημόσιες δηλώσεις του Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ χρειάζονταν ένα νέο σενάριο από τη στιγμή που ο Χερς υποστήριξε ότι η επίθεση δεν στρεφόταν μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά της Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρώπης.

Βέβαια τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως οι Washington Post, είχαν καταρρίψει εδώ και μήνες το παράλογο σενάριο να έχει ανατινάξει η Μόσχα τους δικούς της αγωγούς και στη συνέχεια να τους ανακατασκευάζει με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πούτιν μπορεί να είναι εγκληματίας πολέμου αλλά δεν είχε λόγο να πυροβολήσει τα πόδια του. Οι μόνοι που προωθούν πλέον αυτή τη θεωρία συνωμοσίας είναι 3-4 ελληνικά, φιλονατοϊκά τρολ.

Α.Χ.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: