Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Βράβευσαν την μητρική της Blue Star πριν από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη 06/09/2023

 Δέκα βραβεία έλαβε το 2023 η Attica Group, πλοιοκτήτρια της Blue Star Ferries, που πέταξε στη θάλασσα και άφησε αβοήθητο να πεθάνει τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη. Η λίστα των βραβείων είναι κωμική και ταυτόχρονα τραγική αφού μεταξύ άλλων ο όμιλος βραβεύτηκε για «τη δράση Πλέουμε μαζί», για την «προστασία των εργαζομένων και των επιβατών», για το «πρόγραμμα Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και για το «πρόγραμμα Πρώτες Βοήθειες».

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των Tourism Awards 2023 από τη γνωστή «βιομηχανία παροχής βραβείων» Boussias Communications, που μεταξύ άλλων έχει βραβεύσει ακόμη και τηn Ελληνική Αγωγή του Αδωνι Γεωργιάδη. Στην τελετή συμμετείχε και η Όλγα Κεφαλογγιάνη.

Πρόκειται για τη γνωστή πρακτική των λεγόμενων vanity awards που όπως έχουμε εξηγήσει προϋποθέτει ότι οι εταιρείες πληρώνουν αδρά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και σχεδόν πάντα φεύγουν με κάποιο βραβείο το οποίο στη συνέχεια προωθούν στα media με ειδικά δελτία Τύπου. Περισσότερα για τα vanity awards μπορείτε να διαβάσετε και στο βιβλίο του Αρη Χατζηστεφάνου Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση.

Προφανώς, η βράβευση της Attica Group έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη και η εταιρεία διοργάνωσης δεν σχετίζεται με το θάνατό του. Ακόμη και έτσι όμως προσφέρεται για μερικές σκέψεις έστω και σε συμβολικό επίπεδο.

Ποιος θα ελέγξει την εταιρεία Attica Group; Το λιμενικό που ήταν απών από το σημείο του τραγικού συμβάντος και θα έπρεπε τώρα να λογοδοτεί; Ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που έσπευσε να υπερασπιστεί την εταιρεία λέγοντας ότι οι υπάλληλοί της έκαναν απλώς τη δουλειά τους (αναμενόμενο από ένα υπουργείο που έχει κάνει επάγγελμα να πετά ανυπεράσπιστους μετανάστες στη θάλασσα);

Και αν οι πολίτες αποφασίσουν να κάνουν μποϊκοτάζ στην εταιρεία, όπως ακούγεται, πώς θα το πετύχουν αφού διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν τον ολιγοπωλιακό έλεγχο της αγοράς των ακτοπλοϊκών μεταφορών από ελάχιστες εταιρείες;

Τα δέκα βραβεία που έλαβε η Attica Group αποτελούν απλώς την αντανάκλαση στο χώρο των δημοσίων σχέσεων της απόλυτης κυριαρχίας που έχουν οι κάθε είδους πλοιοκτήτες στη λειτουργία αυτής της χώρας.

Του Αρη Χατζηστεφάνου

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: