Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες της αν. Αττικής

Παραγγελία για να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε παραλίες και ακτές έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την ώρα που η διερεύνηση των αιτιών και της αντιμετώπισης της φονικής πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.


 Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ελέγξει αν είχαν τις σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των αρμοδίων τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη έχουν καταθέσει στις Αρχές οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.
 
Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί για να καταθέσουν ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο Δημήτρης Μπαλτάκος επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.
 
Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε να προσέλθει για να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων.
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: