Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ βρίσκεται από σήμερα σε κεντρικά περίπτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ θα βρίσκεται επίσης στα νησιά σε Κέντρα Τύπου και στα καταστήματα Τύπου των αεροδρομίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα του τεύχους:

Ένας κόσμος που αλλάζει
Η Σοφία Ιορδανίδου περιγράφει τις σαρωτικές αλλαγές που είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη και τη στάση του Τύπου για να αναρωτηθεί πόσο ο σύγχρονος δημοσιογράφος μοιάζει με δουλοπάροικο.

Το μηντιακό μας vertigo
Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης αναλύει τις ανακατατάξεις στον χώρο των Μέσων ενημέρωσης που αλλάζουν άρδην το πρίσμα, υπό το οποίο η κοινωνία προσλαμβάνει την πραγματικότητα.
Η αβέβαιη περιοχή
Για τον Λευτέρη Κουσούλη ο δυτικός άνθρωπος εισέρχεται σε ανεξερεύνητα ύδατα, έχοντας να αναθεωρήσει βεβαιότητες όπως Δεξιά – Αριστερά, Δύση – Ανατολή, Ανοικτές – κλειστές κοινωνίες.
Θυσία πάλι η ανάπτυξη
Ο Λεωνίδας Βατικιώτης υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο των δρακόντειων μνημονιακών δεσμεύσεων και των προϋπολογισμών λιτότητας, κάθε ελπίδα οικονομικής ανάπτυξης αποδεικνύεται μάταιη.
Δημοσιογραφικές αντιπαραθέσεις
Ο Νίκος Αγγελίδης τοποθετείται επί της διαμάχης που ξέσπασε, με αφορμή τα όσα είπε on air καλύπτοντας τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Παγκόσμια άνοδος της άκρας Δεξιάς
O Μιχάλης Παναγιωτάκης αναλύει το φαινόμενο της άκρας Δεξιάς και τα κοινά της γνωρίσματα, παραθέτοντας μια σειρά παρόμοιων εξελίξεων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.
Συνέντευξη Χρ. Μποκόρου
Μιλώντας στον Βασίλη Περικλή Μουρδουκούτα, ο διεθνούς εμβέλειας ζωγράφος καταθέτει την αγωνία για το τι μπορεί να μας ενώσει, σε τι μπορούμε να κοινωνήσουμε, να συν-χωρέσουμε.
Η συντηρητική αναπαλαίωση του Μακρόν
Η Ελένη Μαυρούλη με τη βοήθεια δύο Γάλλων οικονομολόγων προβλέπει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα χαρακτηρίσουν τη θητεία του νέου Γάλλου Προέδρου.
Τάσεις στην ψηφιακή επικοινωνία
Η Λήδα Τσενέ με αφορμή την επανεκκίνηση του κλάδου από Σεπτέμβριο, παραθέτει τις 15 τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2017 στον χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας και του μάρκετινγκ.
Ξανά: Εδώ είναι Βαλκάνια!
Ο Σταύρος Τζίμας περιγράφει τους κινδύνους που εγκυμονεί η Μεγάλη Αλβανία, την οποία ευαγγελίζονται πολλοί σε όλο το μήκος και το πλάτος της Βαλκανικής χερσονήσου.
Ο ελληνικός Τύπος …μετά
Ο Γιάννης Μανδαλίδης περιγράφει τη διπλή κρίση που δοκιμάζει τον ελληνικό Τύπο, οδηγώντας ιστορικούς ομίλους στην οικονομική χρεοκοπία. Επίσης σχόλια για την ελευθερία του Τύπου κ.α.
Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία
Ο Μιχάλης Γουδής μας αποκαλύπτει πλευρές μιας άλλης Ιαπωνίας που μπορούν να θαυμάσουν όσοι επισκέπτες δεν αρκούνται στις εφήμερες εντυπώσεις.
Το Κυπριακό μέσα από τιτιβίσματα
Οι Κ. Κολοβός και Δ. Δωροθέου κάνουν μια ανάλυση των tweets των σημαντικότερων πολιτικών που συνόδευσαν την πρόσφατη Διάσκεψη της Γενεύης για την επίλυση του Κυπριακού.
Columbia Journalism Review
Δημοσιογραφία και τεχνητή νοημοσύνη
Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ρεπορτάζ μετά από δέκα χρόνια. Άρθρο
των Francesco Marcani και Alex Siegman από το Columbia Journalism Review. Μετάφραση: Θάλεια Παύλου.
Το περιοδικό εκδίδεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Nέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις.
info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: