Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Το Ισραήλ θα αμύνεται με ηλεκτρομαγνητικές δέσμες

 Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ένα νέο προηγμένο οπλικό σύστημα με χρήση λέιζερ που θα μπορεί να καταστρέφει drones, αεροσκάφη αλλά και υπερηχητικούς πυραύλους. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα ακόμη πιο προηγμένο οπλικό σύστημα. Το σύστημα που ονομάζεται Scorpius μπορεί να εντοπίζει και να εξουδετερώνει όχι ένα αλλά πολλούς και διαφορετικά είδη απειλών ταυτόχρονα.

Το σύστημα αυτό μπορεί όπως και το αμερικανικό σύστημα να εξουδετερώνει αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα, επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη και πυραύλους αλλά δεν βάλει εναντίον τους με κάποιους είδους οπλικό μηχανισμό που θα τα ανατινάξει στον αέρα. Το Scorpius εκπέμπει δέσμες προς το σημείο που βρίσκονται οι εναέριες απειλές.

Οι δέσμες δημιουργούν παρεμβολές στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα στο οποίο λειτουργεί ο κρίσιμος για την επίτευξη μίας αποστολής εξοπλισμός των εναέριων μέσων. Οι δέσμες παρεμβαίνουν και εμποδίζουν τη λειτουργία των ραντάρ, των αισθητήρων, των συστημάτων πλοήγησης και των συστημάτων επικοινωνίας των drones, των αεροσκαφών και των πυραύλων. Κατά βάση όλα αυτά τα συστήματα και όργανα σε drones, αεροσκάφη και πυραύλους λειτουργούν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

Οι δέσμες του Scorpious στις δοκιμές έχουν δείξει ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην εξουδετέρωση των εναέριων απειλών. Τα στελέχη του ισραηλινού στρατού εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός οι πολεμικές αναμετρήσεις μεταφέρονται ολοένα και περισσότερο στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και για αυτό θέλουν να είναι έτοιμοι να δράσουν δυναμικά όταν ο πόλεμος θα διεξάγεται κάποια στιγμή… ηλεκτρομαγνητικά.

 naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: