Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Γιάννα Παπαδάκου / Αντιμετωπίζω πολιτική αγωγή από άνθρωπο που διώκεται για μίζες

«Το δημόσιο αρνείται να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Novartis, παρά την σύσταση του Νομικού Συμβουλίου-Για τους υπουργούς αυτό αποτελεί παράβαση καθήκοντος»  «Πριν ακόμα διερευνηθεί και εκκαθαριστεί το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, το οποίο σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο στοίχισε στο Ελληνικό δημόσιο τρία δισεκατομμύρια ευρώ, άνοιξαν παρανόμως το δρόμο για πολιτική αγωγή, από εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς, εναντίον του δημοσιογράφου που αποκάλυψε πτυχές του σκανδάλου

Έκανα αίτηση να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ Πλιώτας, γιατί αυτή η τακτική είναι ανεπίτρεπτη και καινοφανής», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. 

«Κατηγορούμαι για τα δημοσιεύματά μου “Στο Βήμα”, τις εκπομπές μου στην τηλεόραση του Alpha και τις μεγάλες αποκαλύψεις που έχω κάνει στα “Παραπολιτικά”, την εφημερίδα που σήμερα με κατηγορεί ότι συμμετείχα σε παραδικαστικό κύκλωμα! Είναι παράλογο. Όχι μόνο δεν όρισαν πολιτική αγωγή για να καθαριστεί το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, όπως σύστησε ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αντίθετα άνοιξαν παρανόμως το δρόμο για πολιτική αγωγή, από διωκόμενους για μίζες πρώην υπουργούς, όπως ο κ Λοβέρδος. 

Με κατηγορούν γιατί αποκάλυψα τα σκάνδαλα της Λίστας Λαγκάρντ και της Novartis. Παρότι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ έχει γίνει Ειδικό Δικαστήριο που έχει καταδικάσει πρώην υπουργό, με κατηγορούν ότι στοχοποίησα δύο επιχειρηματίες τους οποίους ψάχνουν 10 εισαγγελείς. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, δικάζεται στις 26 Ιανουαρίου του ‘22 για φοροδιαφυγή δυο εκατομμυρίων ευρώ . Κατηγορούμαι ότι αυτόν τον άνθρωπο τον συκοφάντησα...  

Πρόκειται για παραλογισμό. Επιδιώκουν το ξέπλυμα, όχι δύο σκανδάλων αλλά τριών, γιατί υπάρχει και το σκάνδαλο της Πανγαία, το οποίο δεν ερευνήθηκε ποτέ.  Έχω ζητήσει τους φακέλους των εκκρεμών υποθέσεων στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, από τον κύριο Μπαρδάκη.  Ζητάω τους φακέλους των κ Γεωργιάδη, Αβραμόπουλου και Λοβέρδου, γιατί μαθαίνω ότι υπάρχουν καταθέσεις φωτιά.  Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούμαι εγώ, όταν ακόμα δεν έχει καθαριστεί η κύρια υπόθεση; Να έρθουν οι φάκελοι για να δούμε ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος. 

Πρέπει να υπάρξει αντίδραση γιατί το θέμα δεν αφορά την Παπαδάκου. Αφορά όλους τους δημοσιογράφους, που δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν ρεπορτάζ. Λένε στους  δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με την έρευνα και την αποκαλυπτική δημοσιογραφία, γιατί θα πάθουν ό,τι η Παπαδάκου. Πρέπει να παρέμβουν όλες οι ενώσεις των δημοσιογράφων και οι φορείς. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους τις οποίες πρέπει να αναλάβουν και να πουν αν συμφωνούν».

www.avgi.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: