Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της απέναντι σε ένα σύστημα που εκδικείται όσους τόλμησαν να ερευνήσουν την εμπλοκή πολιτικών σε σκάνδαλα»

«Πρόκειται για την εκδίκηση ενός συστήματος μιας Δεξιάς κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού που δυστυχώς εργαλειοποιεί την δικαιοσύνη, εναντίον ανθρώπων που τα έβαλαν με τη μεγάλη φοροδιαφυγή και την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων», είπε  η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, με αφορμή την κλήση σε απολογία, ως κατηγορούμενης της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

«Ο Τάρκας, η Παπαδάκου, ο Φιλιππάκης, ο Βαξεβάνης, η Τουλουπάκη και δυο ακόμη εισαγγελείς κατηγορούμαστε γιατί στήσαμε εγκληματική οργάνωση, μαζί με έναν πρώην υπουργό για να σπιλώσουμε πολιτικούς. Η δίωξη κατά της Τουλουπάκη και των δυο εισαγγελέων, ήταν αναμενόμενη καθώς έπρεπε να υπάρχει και κάποιος από τη δικαιοσύνη.   

Μιλάμε για μια εποχή που στην Ελλάδα όπως αναφέρει η κ Τουλουπάκη, οι άνθρωποι παγκοσμίως δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, καθώς η Novartis καθόριζε την τιμή τους λόγω ότι η Ελλάδα ήταν σημείο αναφοράς. Αυτό λοιπόν το σύστημα επιτίθεται τώρα εναντίον μας και εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να απαντήσει. 

Η Δικαιοσύνη έχει ευθύνες και πρέπει να σηκώσει το ανάστημά της. Δικάζονται συνάδελφοί τους και πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα είναι η Τουλουπάκη, αύριο θα είναι αυτοί. Οι δικαστές, το Δικαστικό Συμβούλιο και η Ένωση Εισαγγελέων πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στην θεσμική εκτροπή που συντελείται. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου. Τώρα θα έχουμε και θέμα Κράτους Δικαίου καθώς έχουμε ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη επειδή ερευνήθηκαν ευθύνες πολιτικών. Οι πολιτικοί όμως δεν είναι ιερές αγελάδες που δεν πρέπει να διερευνώνται. Υπάρχει σύμβαση της Ρώμης και έχουμε κράτος δικαίου». 

Αναφερόμενη στην κίνηση του Στέλιου Κούλογλου να φέρει το θέμα στην Επιτροπή Διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την χαρακτήρισε κίνηση ουσίας. 

«Ήδη έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποβάλει δύο ερωτήσεις για την ελευθερία του Τύπου. Τώρα με αφορμή την κλήση της κ Τουλουπάκη,  ξαναμπαίνει το θέμα και υποθέτω ότι θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις. Ήδη η δήλωση του Γιώργου Κύρτσου για το θέμα, είναι καταπέλτης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον κύριο Μητσοτάκη.  

Πιστεύω ότι θα υπάρξει λογική στη δικαιοσύνη. Όλη αυτή η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και νομίζω ότι θα υπάρξει λογική. Δεν είμαι αισιόδοξη γιατί βλέπω ότι στο κατηγορητήριο της κ Τουλουπάκη, υπάρχει η λέξη συμμορία. Είναι αδιανόητο, η γυναίκα που έφερε εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία από την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ, να κατηγορείται με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι απέναντι σε όλο αυτό θα υπάρξουν αντιδράσεις».

 Γιάννα Παπαδάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: