Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Power Pass: Πότε θα μπουν τα χρήματα σε όσους έκαναν αίτηση

Μέχρι αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα όσοι θέλουν να κάνουν αιτήσεις για το Power Pass. Το επίδομα του Power Pass ξεκινά από 18 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ. Για να μπορέσει, όμως, κάποιος να λάβει αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την υποβολή της αίτησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega για την επιδότηση του ρεύματος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης μικρότερης παράτασης στην πλατφόρμα για το Power Pass.

«Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει 1-2 μέρες παράταση», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, μέσα στον Ιούλιο.

Οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης

Εκκρεμεί υποβολή: Ο χρήστης δεν έχει πατήσει «υποβολή αίτησης».

Απορριφθείσα: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

Υπό έλεγχο: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

  • αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

Υπό εκκαθάριση: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (5η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

Εγκριθείσα: Εχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει τον λογαριασμό του/της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: