Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Απλήρωτα τα ενοίκια των σχολικών κτιρίων στη χώρα

Τα ενοίκια των σχολικών κτιρίων, κτιρίων ΚΕΠ και πολεοδομικών γραφείων σε όλη τη χώρα παραμένουν απλήρωτα το τελευταίο εξάμηνο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ, Γιάννη Μουράτογλου, το σύνολο των οφειλόμενων μισθωμάτων από την 1 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο κος Μουράτογλου επισημαίνει πως αν δεν αποπληρωθούν οι οφειλές, οι υπηρεσίες θα σταματήσουν να λειτουργούν.




Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο δήμος Μαρκόπουλου ο οποίος, σύμφωνα με το δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη, χρωστά για το πρώτο εξάμηνο του 2011, 160.000 ευρώ για τα μισθώματα των σχολείων και 80.000 ευρώ για τα μισθώματα του κτηρίου της Πολεοδομίας. Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομία Μαρκοπούλου εξυπηρετεί πέντε Καλλικρατικούς Δήμους.


Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων προειδοποίησαν τον δήμαρχο Μαρκόπουλου πως αν δεν δοθούν τα χρήματα μέχρι τα μέσα Αυγούστου δεν θα παραχωρήσουν τα κτίρια για χρήση σχολικής στέγης την επόμενη σχολική χρονιά.


Ο κος Μεθενίτης δηλώνει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ φαίνεται αποφασισμένος να ξεκινήσει κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί άμεσα λύση. «Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά η λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας».


Πηγή : www.rafinanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: