Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Από υποσχέσεις , άλλο τίποτα!

Οριστικοποιήθηκε η επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Κορωπί έως το λιμάνι του Λαυρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου στη
Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του νέου Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Πέτρου Φιλίππου και των νέων Δημάρχων των δήμων από τους οποίους θα διέρχεται ο Προαστιακός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης και Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, οι επανεκλεγέντες Δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, καθώς και ο απερχόμενος Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου βουλευτής Γιώργος Βλάχος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρις Ευαγγελίου. 
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανοπούλος και ο Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ Γρηγόρης Σαμπατάκης, στις τοποθετήσεις τους εξήγγειλαν την επέκταση του Προαστιακού από τον σταθμό στο Κορωπί μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2015, ώστε να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το 2020. Ο υπουργός εξήγγειλε επίσης και την αναβάθμιση της Λεωφόρου Λαυρίου καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης της Αττικής Οδού με το Λαύριο. 

Η διαδρομή του Προαστιακού προς το Λαύριο θα είναι 32 χιλιόμετρα, διπλής κατεύθυνσης σε όλο το μήκος της. Θα περιλαμβάνει 10 στάσεις και δύο σταθμούς (θέσεις πάρκινγκ) σε Κορωπί και Λιμάνι Λαυρίου. Ο χρόνος που θα χρειάζεται ο επιβάτης για τη μετακίνησή του από το Κορωπί ως το Λαύριο θα είναι 17 λεπτά. 


Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη έμειναν ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις του υπουργού και των εκπροσώπων του ΟΣΕ, καθώς το νέο έργο αναμένεται να δώσει νέα πνοή και τροχιά ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές από όπου θα διέρχεται. 

anatakti.gr anatakti.gr: natakti on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: