Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Κι όμως, το έκανε: Ο Τραμπ καλεί τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής να σκοτώσουν τη Χίλαρι Κλίντον

Ο Ντόναλντ Τραμπ τα κατάφερε πάλι: με μία προκλητική δήλωση, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ ούτε λίγο ούτε πολύ προέτρεψε τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής και οπλοφορίας να «δράσουν» εναντίον της Χίλαρι Κλίντον!  Σε ομιλία του σε ένα πλήθος υποστηρικτών του, ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές της οπλοφορίας να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν τη Χίλαρι Κλίντον από το να προτείνει στο Κογκρέσο φιλελεύθερους δικαστές για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεσηκώνοντας άλλη μια θύελλα αντιδράσεων.

"Άν μπορέσει να διαλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τίποτα, παιδιά", είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση, για τα μέλη του αμερικανικού Αρείου Πάγου, των οποίων η θητεία είναι ισόβια. "Παρότι η Τροπολογία 2 (του αμερικανικού συντάγματος), κυρίες και κύριοι - ίσως υπάρχει κάτι, δεν ξέρω", συνέχισε.
Η Τροπολογία 2 του συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας από τους απλούς πολίτες.  Τα πρόσωπα μερικών ακροατών που κάθονταν πίσω από τον Τραμπ φάνηκαν να συσπώνται όταν έκανε τη δήλωση, ενώ το εκλογικό γραφείο της Κλίντον είπε ότι η δήλωση είναι "επικίνδυνη", προσθέτοντας ότι "ένα άτομο που επιδιώκει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προτείνει την άσκηση βίας", είπε.
Όταν ζητήθηκαν επεξηγήσεις, το γραφείο του Τραμπ είπε ότι ο υποψήφιος αναφερόταν στην προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής ώστε να προσέλθουν περισσότεροι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Τραμπ. "Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής έχουν απίστευτη ενέργεια και είναι πάρα πολύ ενωμένοι, το οποίο τους δίνει μεγάλη πολιτική ισχύ", πρόσθεσε.
Ο Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), ο οποίος τη Δευτέρα ήταν μεταξύ 50 Ρεπουμπλικανών ειδικών εθνικής ασφάλειας που υπέγραψαν μια επιστολή καταγγέλλοντας τον Τραμπ, είπε στο κανάλι CNN: "Δεν είσαι μόνο υπεύθυνος για όσα λες. Είσαι και υπεύθυνος για ό,τι ακούει ο κόσμος".
Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν, φιλελεύθερη πολιτικός που της αρέσει να προκαλεί τον Τραμπ, έστειλε μήνυμα μέσω του Twittter στο οποίο δηλώνει ότι ο Τραμπ "εκτοξεύει απειλές εναντίον της ζωής (της Κλίντον) γιατί είναι ένας γελοίος δειλός που δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι χάνει από ένα κορίτσι". Η ανώτερη σύμβουλος του Τραμπ Κελιέν Κόνγουεϊ απάντησε με το δικό της tweet στην Ουόρεν, "Αίσχος".
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, όταν ερωτήθηκε εάν ο Τραμπ ενθαρρύνει τη βία εναντίον της Κλίντον, είπε σε συνεργαζόμενο σταθμό του καναλιού NBC, "Ασφαλώς όχι. Όχι".  Αλλά οι Δημοκρατικοί είπαν ότι οι δηλώσεις του Τραμπ αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι ο υποψήφιος δεν "κάνει" για τον Λευκό Οίκο. "Μην το αντιμετωπίζετε ως πολιτική γκάφα. Είναι απειλή δολοφονίας, κλιμακώνοντας σοβαρά την πιθανότητα μιας εθνικής τραγωδίας και κρίσης ", είπε ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι, σε δικό του μήνυμα στο Twittter.  Αμέσως μετά τη δήλωση του Τραμπ, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησαν ότι ζητά ουσιαστικά τη δολοφονία της Κλίντον. Σε τρείς ώρες από τη δήλωσή του, η Τροπολογία 2 έγινε το πιο δημοφιλές θέμα στο Twittter, με πάνω από 60.000 αναρτήσεις να αναφέρουν τον όρο.
koutipandoras.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: