Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αποφυλακίζεται η Σταμάτη λόγω capital controls

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλει άμεσα τη χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ, που της επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο λόγος είναι τα Capital Controls και μια κοινή υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο.
Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την απόφαση του δικαστηρίου είχε ισχυριστεί, πως δεν έχει να καταβάλει τα 50.000 ευρώ που επέβαλε το δικαστήριο ως εγγύηση. Υπενθυμίζεται, πως αρχικά είχε επιβληθεί εγγύηση 70.000 ωστόσο το ποσό τελικά μειώθηκε. «Δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή», ανέφερε ο συνήγορός της.

Ωστόσο, την Πέμπτη η Βίκυ Σταμάτη πήρε το αποφυλακιστήριο, καθώς ο δικηγόρος της έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και η οποία προβλέπει την αναστολή μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών, της καταβολής εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.
Η κοινή υπουργική απόφαση  έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί, η Βίκυ Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλει τις 50.000 ευρώ.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: