Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μήνυση για το ρατσιστικό παραλήρημα Τσουκαλά κατά Αντετοκούνμπο

Η χυδαία ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Τάκης Τσουκαλάς κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Euroleague προκάλεσε σάλο.


Αρκετοί αναρωτιούνται εάν η φραστική αυτή επίθεση θα είχε και νομικές επιπτώσεις, και χρειάστηκε λίγος χρόνος για να απαντηθεί η απορία τους καθώς κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά του γνωστού οπαδού του Ολυμπιακού και τηλεσχολιαστή.
Τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Τάκη Τσουκαλά για τα όσα είπε για τον Θανάση Αντετοκούνμπο κατέθεσε στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

«Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο το εμφανώς ρατσιστικό παραλήρημα του αθλητικού «δημοσιογράφου» Τάκη Τσουκαλά εις βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο», αναφέρει το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που εστάλη στη ΓΑΔΑ. Στην μηνυτήρια αναφορά επισυνάπτεται απόσπασμα από άρθρο καθώς και βίντεο του αθλητικού site SDNA.

Αφού τα έβαλε με τη διοίκηση και τον προπονητή του Ολυμπιακού για το σχεδιασμό της ομάδας και το γεγονός πως ο Βασίλης Σπανούλης αναγκάζεται να παίζει πολλά περισσότερα λεπτά απ’ όσα μπορεί, ο Τάκης Τσουκαλάς άρχισε να εκστομίζει αδιανόητα ρατσιστικές εκφράσεις, με στόχο τον διεθνή γκαρντ του Παναθηναϊκού.
Όχι μόνο τον χαρακτήρισε «πίθηκο» χωρίς να ξέρει καν το όνομά του, τον είπε και καραγκιόζη που ξεφτιλίζει τον αδερφό του!
«(…) Τα είπα για τη διοίκηση και τον προπονητή. Τα άλλα όλα, θα έρθετε και στον Πειραιά, θα χάσετε, θα τα δούμε μη χαίρεστε, ένα μπ@@@@@λο είσαστε. Με έναν πίθηκο, εκείνος ο Αντεμπακούμπο πίθηκος είναι! Ό,τι σας λέω. Τι είναι αυτά που έκανε ο καραγκιόζης ρε; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του;».
e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: