Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πτυχίο - «μαϊμού» στο βιογραφικό του Γερούν Ντάισελμπλουμ

Όλα τα δάκτυλα δεν ειναι ίσα! Προφανώς δεν ήταν καθαρίστρια!
Όταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διορίστηκε υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, το βιογραφικό του δημοσιεύτηκε στις επίσημες ιστοσελίδες και έκανε το γύρο του διαδικτύου. Τότε, σύμφωνα με το ιρλανδικό Indepentent, στο βιογραφικό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, αναγράφονταν – μεταξύ των άλλων – και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιο είδους πτυχίου από το Cork.
Όπως ανέφερε φοίτησε μόνο δύο μήνες στο Πανεπιστήμιο, διεξάγοντας έρευνα στο πεδίο «Food Business». Έτσι υποχρεώθηκε να το αλλάξει. Πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης γράφει ότι το 1991 «απλώς παρακολούθησε Business economics research σε επίπεδο μεταπτυχιακού». Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν έλαβε κάποιο πτυχίο ή master.
Έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι οι εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές του Γερούν Ντάισελμπλουμ έχουν παραχθεί από το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας, αλλά οι υπάλληλοι επέμειναν ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να «παραπληροφορούν σχετικά με την εκπαίδευσή του». Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είπε στην Sunday Independent ότι το θέμα ήταν αποτέλεσμα «λάθος μετάφρασης» και ότι διορθώθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστό.
www.newmoney.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: