Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Μετρό... χωρίς συρμούς - Γιατί κόβεται η απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο

Υποβαθμίζεται το συγκοινωνιακό έργο του μετρό, μετά την απόφαση της ΣΤΑΣΥ να διακόψει, από 1η Νοεμβρίου, την απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” θα ξεκινούν (κάθε 00:25 και 00:55 της ώρας) αποκλειστικά και μόνον από το σταθμό “Δουκ. Πλακεντίας”.»
Ομοίως οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:00 και 00:30 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους  στο σταθμό “Δουκ. Πλακεντίας”». Αυτό σημαίνει, πως αν ένας επιβάτης θέλει να πάει στο αεροδρόμιο από το Αιγάλεω, π.χ. θα πρέπει να μετεπιβαστεί «στους αεροδρομιακούς συρμούς Μετρό».

«Παράλληλα οι επιβάτες του Μετρό που προέρχονται από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής του προαστιακού, θα μετεπιβιβάζονται το σταθμό “Δουκ. Πλακεντίας” σε άλλον συρμό του Μετρό για τη μετάβασή τους  στο υπόλοιπο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ».Αιτία για την κατάσταση αυτή, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Εθνους» επικαλούμενο πηγές της εταιρείας, είναι η έλλειψη συρµών και η ανάγκη να περιοριστούν οι φθορές σε όσους ακόµα λειτουργούν, µε την αντίστοιχη µείωση του µήκους της διαδροµής.
Και αυτό γιατί από τους συνολικά επτά αεροδροµιακούς συρµούς, οι δύο τέθηκαν εκτός λειτουργίας, µε αποτέλεσµα η κατάσταση να είναι οριακή χωρίς καµία εφεδρεία, ενώ και η επερχόµενη παράδοση της επέκτασης της γραµµής 3 έως τη Νίκαια δεν θα µπορούσε να εξυπηρετηθεί.
Οι ελλείψεις είναι εµφανείς και στις χρονοαποστάσεις των συρµών, οι οποίες αναµένεται να φτάσουν τα 7 λεπτά µε τα νέα δεδοµένα, ενώ από την ερχόµενη άνοιξη που θα προστεθούν και οι νέοι σταθµοί, ο χρόνος αναµονής µεταξύ της άφιξης δύο συρµών εκτιµάται ότι µπορεί να αγγίξει και τα 10 λεπτά, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστιο πρόβληµα, κυρίως στους πολυσύχναστους σταθµούς.
tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: