Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Αγγελική Φράγκου: Δέσμευση των λογαριασμών τής ισχυρότερης εφοπλίστριας του κόσμου

Τη δέσμευση λογαριασμών της εφοπλίστριας Αγγελική Φράγκου καθώς και της εταιρείας IRF European Finance Investments αποφάσισε κατά πληροφορίες η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας προχώρησε στην εν λόγω παραγγελία καθώς διερευνάται η έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin προς την IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά ποσό ύψους 178 εκατ. ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Σήμερα η τράπεζα Marfin έχει περάσει στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς.
Ποια είναι η Αγγελική Φράγκου
Η Χιώτισσα στην καταγωγή, Αγγελική Φράγκου είναι η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017 σύμφωνα με το top 100 της Lloyd’s List παρέμεινε ψηλά και κατέλαβε την  26η θέση από 19η πέρσι.
Ο Όμιλος Navios διαθέτει στόλο από 142 πλοία.
Εργένισσα εκ πεποιθήσεως, η Αγγελική Φράγκου είναι μία επιχειρηματίας με υψηλές διασυνδέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έχει επιλέξει  έναν λιτό, σπαρτιατικό τον χαρακτηρίζουν πολλοί, τρόπο ζωής,  αν λάβει κάποιος υπόψη του την τεράστια περιουσία  της.  Δεν αποζητά την δημοσιότητα γιατί τη θεωρεί  περιττή επίδειξη ματαιοδοξίας.
Γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της  Χίου. Έχει δύο αδέλφια, τη Μαρία και τον Γιάννη, ο οποίος είναι επικεφαλής  δικής του ναυτιλιακής εταιρείας.
Από μικρή είχε παραστάσεις από τον κόσμο της ναυτιλίας.   Κόρη ενός μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή, του αείμνηστου καπετάν Νίκου Φράγκου και της αείμνηστης διακεκριμένης φιλολόγου Στέλλας Φράγκου,   η Αγγελική δεν αρκέστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση αλλά  χάραξε τη δική της ρότα  πριν από 13   περίπου χρόνια, για να κατακτήσει τον κόσμο.
«Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι δουλεύουμε  ως παραδοσιακή ναυτιλιακή οικογένεια. Στις δύσκολες από οικονομικής άποψης περιόδους η Navios αμύνθηκε. Είμαστε πάντα έτοιμοι για  να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν» επισημαίνει η ίδια.
Άνθρωποι που την γνωρίζουν πολύ καλά είχαν επισημαίνουν: «Ως  χαρακτήρας η Αγγελική είναι ένας προσιτός άνθρωπος που θα σου δώσει πάντα χρόνο και αυτόν θα σου τον πολλαπλασιάσει όταν θα την κεντρίσουν αυτά που θα έχεις να της πεις. Δεν χαλαλίζει τον χρόνο της σε άσκοπες συζητήσεις και δραστηριότητες και χαίρεται ξεκάθαρα πρώτα  με τον μόχθο για την δουλεία της και μετά με το αποτέλεσμα.»
Mέσα στο 2017 κινήθηκε δυναμικά.  Τους πρώτους έξι μήνες αγόρασε μέσω  της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά Navios Maritime Partners L.P. 22 πλοία εκ των οποίων  επτά  μεταφοράς ξηρού φορτίου και 14 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την RMT.  Επίσης υπέγραψε συμφωνία για την αγορά άλλων δύο φορτηγών τα οποία  παραδόθηκαν  το  γ’ τρίμηνο του 2017.
Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της εταιρείας με τα φορτηγά μειώθηκε κατά 9% από τα 10,4 χρόνια στα 9,5 ενώ αυξήθηκε η χωρητικότητα κατά 33% σχεδόν ένα εκατομμύριο τόνοι.
Ο τζίρος της  Navios Maritime Partner  για το 9μηνο του 2017 ανήλθε στα 152,4 εκατομμύρια δολάρια και  ρευστότητα από τη διαχείριση του στόλου  στα 37,9 εκατομμύρια. Το EBITDA έκλεισε στα 95,9 εκατομμύρια δολάρια.
Το γ΄ τρίμηνο η εταιρεία είχε τζίρο 60 εκατομμύρια δολάρια και ρευστότητα στα  22,4 εκατομμύρια ενώ το EBITDA έφθασε τα 37,9 εκατομμύρια.  
Η Αγγελική Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία είχε κέρδη 60 εκατομμύρια δολάρια, EBITDA 41 εκ. και καθαρά κέρδη 9,2 εκατομμύρια δολάρια».
Η ρευστότητα της εταιρείας  όπως επεσήμανε η Ελληνίδα πλοιοκτήτρια της έδωσε τη δυνατότητα να ανανεώσει τον στόλο με τα φορτηγά πλοία αποκτώντας επτά και πουλώντας ένα. «Αυτές οι κινήσεις αύξησαν τον στόλο κατά 33% με βάση την χωρητικότητα και μείωσε τον μέσο όρο ηλικίας κατά 9%» επεσήμανε .
  Είναι από τις 10 ισχυρότερες  γυναίκες επιχειρηματίες στον κόσμο.  
Οι εταιρείες
Ο Όμιλς  της Navios έχει υπό την ομπρέλα του τις εταιρείες:
1. Navios Maritime Holdings. 
2.  Navios  Maritime  Acquisition Corporation. 
3. Navios  Maritime  Partners  
4. Navios South America Logistics  
5. Navios Tankers Management  INC
6. Navios Maritime Midstream Partners LP (NAP)
 economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: