Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ταυτόχρονη άρση κυρώσεων μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας λόγω Μπράνσον. Τα ξαναβρίσκουν τα «συνεταιράκια»;

Ουάσινγκτον και Άγκυρα αίρουν ταυτόχρονα τις κυρώσεις που επέβαλαν σε υπουργούς – Οι σχέσεις των δύο χωρών τείνουν προς εξομάλυνση μετά την αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.



Στην ταυτόχρονη άρση των κυρώσεων που επέβαλαν σε υπουργούς προχώρησαν οι ΗΠΑ και η Τουρκία, οι σχέσεις των οποίων τείνουν προς εξομάλυνση μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την άρση των κυρώσεων κατά των Τούρκων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, θέτοντας εκτός «μαύρης» λίστας τους Αμντουλχαμίτ Γκιουλ και Σουλεϊμάν Σοϊλού. Η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συμφώνησαν ότι θα επιχειρήσουν τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις απότομες και «αλλοπρόσαλλες», εκ πρώτης όψεως, αλλαγές στην τακτική συμμαχιών του, καταφέρνει να εξυπηρετεί τους πολιτικούς και άλλους σκοπούς τόσο τους δικούς του, όσο και του τουρκικού κατεστημένου, στον βαθμό που αυτοί συμπίπτουν. Αντίθετα, το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο της Ελλάδας, βαθιά εθελόδουλο και προσκυνημένο στα ξένα συμφέροντα, θεωρεί ότι ο μόνος δρόμος για την δική του, κυρίως, επιβίωση, είναι η τυφλή υποταγή στις επιταγές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της γερμανόδουλης ΕΕ, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων που την κατοικούν.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: