Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Παραπομπή του ζεύγους Νετανιάχου για δωροδοκία προτείνει η αστυνομία

Σε τρίτη υπόθεση διαφθοράς φέρεται να εμπλέκεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς η αστυνομία του Ισραήλ πρότεινε σήμερα την παραπομπή του ίδιου και της συζύγου του, Σάρας, για απάτη και δωροδοκία στη λεγόμενη υπόθεση 4000. Ο γενικός εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρωθυπουργικού ζεύγους, το οποίο είναι ύποπτο για το σκάνδαλο σχετικά με τη μεγαλύτερη εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη χώρα,
για χάρη της οποίας ο Μπίμπι φέρεται να προώθησε ευνοϊκές ρυθμίσεις με αντάλλαγμα την ευνοϊκή κάλυψη του πολιτικού και οικογενειακού βίου του από τη δημοφιλή ιστοσελίδα Walla, ιδιοκτησία της Bezeq.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε τα συμπεράσματα της αστυνομίας και εξέδωσε δήλωση στην οποία υποστηρίζει πως οι συστάσεις της αστυνομίας σε βάρος του δεν έχουν νομική βάση και δεν είναι «νόμιμες».
Η ισραηλινή αστυνομία έχει ζητήσει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του  Νετανιάχου και για δύο άλλες υποθέσεις διαφθοράς. Αυτή στην οποία φερόταν ως εμπλεκόμενος ο γιος του, Γιάιρ Νετανιάχου, έχει κλείσει.
«Είμαι σίγουρος πως σ' αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές, αφού εξετάσουν το θέμα, θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα: πως δεν υπάρχει τίποτε επειδή δεν υπάρχει τίποτε», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: