Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η Ελλάδα προσφέρει Patriot στο δολοφονικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας

 Η διαχρονική συνεργασία του ελληνικού κράτους με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζεται απρόσκοπτα, αυτή τη φορά με την παραχώρηση από την Ελλάδα μιας συστοιχίας πυραύλων Patriot στην χώρα του Κόλπου.

Η «μετακίνηση» των πυραύλων, όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, έμεινε στα ψιλά γράμματα των ελληνικών ΜΜΕ, που αρκέστηκαν σε διθυραμβική κάλυψη της επίσκεψης του Δένδια και του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στο Ριάντ στις 20 Απριλίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή συμφωνίας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, το όργανο οικονομικής συνεργασίας των μοναρχιών της περιοχής. Παράλληλα, υπεγράφη και συμφωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Φαϊσάλ Μπιν Φαρχάν, για τους πυραύλους Patriot.

Όπως δήλωσε ο Ν. Δένδιας, «Αυτό συνιστά για τη χώρα μας μια μεγάλη πρόοδο στη συνεργασία με τις χώρες του Κόλπου. Μια συνεισφορά μας στην ευρύτερη ασφάλεια των ενεργειακών πηγών της Δύσης».

Πρόκειται για τη περαιτέρω σύσφιξη της ασφυκτικής πρόσδεσης της Ελλάδας στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας, την οποία είχε συνεχίσει από την πλευρά της και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει προ μερικών εβδομάδων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με την αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, η Ελλάδα μοιράζεται «τις ίδιες αξίες» και «τους ίδιους στόχους» με ένα καθεστώς που αποκεφαλίζει ανθρώπους, περιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών, σκοτώνει δημοσιογράφους και εφαρμόζει τον πλέον απάνθρωπο πόλεμο σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους στην Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: