Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Αγνοούμενοι και τραυματίες μετά από σύγκρουση αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο στη Σιγκαπούρη

Άλλοι χάνονται στις Φωτιές και άλλοι στη θάλασσα!
Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό. Νωρίτερα, το Ναυτικό είχε ανακοινώσει ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain είχε υποστεί ζημιά από τη σύγκρουσή του με το εμπορικό πλοίο Alnic MC, και ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Τέσσερις από τους τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης και νοσηλεύονται χωρίς να απειλείται η ζωή τους, ενώ ο πέμπτος δε χρειάστηκε περαιτέρω περίθαλψη.
Πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά πλοία από τη Σιγκαπούρη, καθώς και αεροσκάφη του Ναυτικού, συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχουν και οι μαλαισιανές αρχές, που ανέφεραν πως η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα της Μαλαισίας.

Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου στο σημείο. Σημειωτέον ότι το τάνκερ Alnic MC, με σημαία Λιβερίας, μετέφερε σχεδόν 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: