Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: “Έφοδος” της Περιφέρειας στην Βιοιατρική λόγω κρουσμάτων

Σε αιφνίδιο έλεγχο στην Βιοιατρική αναμένεται να προχωρήσουν αύριο ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz. Αιτία αποτελούν τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους της κλινικής.


Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz στην Βιοιατρική έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, 13 κρούσματα εργαζομένων οι οποίοι ήρθαν προφανώς σε επαφή με φορείς του κορωνοϊού και κόλλησαν!
Οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας θέλουν να διαπιστώσουν κατά πόσο τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και το τι ακριβώς συμβαίνει με τα πρωτόκολλα τα οποία οφείλουν να ακολουθούνται πιστά σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βιοιταρική συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των ιδιωτικών νοσοκομείων που σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.gr αισχροκερδούν λόγω της έλλειψης των τεστ. Μάλιστα είχε προκληθεί σάλος όταν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Άρης Πορτοσάλτε, διαφήμιζε τις υπηρεσίες που παρέχονται από το πάρκινγκ του θεραπευτηρίου! Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του 902.gr έγραφε:

— «Ιατρικό Αθηνών»: Στέλνει στο Παστέρ και περιμένουν από μέρα σε μέρα τα δικά τους αντιδραστήρια.
— «Ερρίκος Ντυνάν»: Η εξέταση κοστίζει 275 ευρώ για το κοινό, 77 για το προσωπικό. Τα στέλνει όλα στο Παστέρ.
— «Υγεία»: 310 ευρώ, επίσης τα στέλνει στο Παστέρ και στην Ιατρική Σχολή.
— «Ιασώ General»: Χρέωση 300 ευρώ για το κοινό και 150 ευρώ για το προσωπικό. Κάνει και κατ’ οίκον επισκέψεις για λήψη δείγματος με 350 ευρώ. Σε μία μέρα την προηγούμενή βδομάδα έκανε 187 κατ’ οίκον δειγματοληψίες (187×350 = 65.450 ευρώ). Τα στέλνει στο Παστέρ. Ξεμένει από κιτ λήψης δειγμάτων και έχει κρατήσει κάποιες δεκάδες για τους… VIP πελάτες του.
— «Μητέρα»: Δεν χρεώνουν δείγματα στο προσωπικό, τα έστελναν στο «Αlab», ένα ιδιωτικό που έκανε την εξέταση (ας ελπίσουμε pcr – δηλαδή μοριακό έλεγχο – και όχι rapid test, που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα) και τώρα στην Ιατρική Σχολή.
— «Βιοϊατρική»: Είναι το μόνο που έχει μοριακό τμήμα και κάνει τα τεστ από την Παρασκευή 20/3. Νωρίτερα και από εκεί πήγαιναν τα δείγματα για να δουλευτούν στην Ιατρική και το Παστέρ. Το διαφήμιζε μάλιστα και ο Πορτοσάλτε στον «ΣΚΑΪ», ότι μόνο με 120 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου χωρίς καν να βγεις από το αυτοκίνητο…
— «Ιατροί κατ’ οίκον 1144»: Διαφημίζουν ότι κάνουν pcr, ότι συνεργεία με ειδικό εξοπλισμό και στολές πραγματοποιούν δειγματοληψίες κατ’ οίκον και τα μεταφέρουν σε εξειδικευμένο εργαστήριο. Κι αυτοί τα πηγαίνουν στο Παστέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: