Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Άγιος Σάββας / Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του προέδρου των εργαζομένων

  Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην πύλη του νοσοκομείου – «Έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας η απόλυση γιατρού του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας» τονίζουν  Βήμα πίσω δεν κάνει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», που συνεχίζει τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του γιατρού και πρόεδρου του συλλόγου Κώστα Καταραχιά, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου. Μεθαύριο Τετάρτη 24 Μαΐου, στις  8.30 το πρωί, διοργανώνει ανοιχτή συνέντευξη τύπου στην πύλη του νοσοκομείου

«Συμφωνείτε κ.κ. υπουργοί Υγείας με την απόλυση του Κ. Καταραχιά από την Διοίκηση του Αγίου Σάββα, με μόνο κριτήριο την συνδικαλιστική του δράση;» είναι η ερώτηση που συνεχίζουν να θέτουν οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα». Ερώτηση, για την οποία καμία απάντηση δεν έχουν πάρει παρά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του σωματείου τους μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία της υγείας και την ΕΙΝΑΠ αλλά και τις Ομοσπονδίες της Υγείας – ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, της εκπαίδευσης – ΟΛΜΕ, ΔΟΕ-  , Ομοσπονδιών και σωματείων από τα υπουργεία και το ευρύτερο δημόσιο, της ΑΔΕΔΥ, των Εργατικών κέντρων ΑΘΉΝΑΣ- Πειραιά, της ΠΕΝΕΝ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΘΑ και των εργαζομένων στην τέχνη, στον επισιτισμό, αλλά και επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στην Βουλή από βουλευτές των κομμάτων  ΚΚΕ,  ΜΕΡΑ 25, και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις 18 Μάρτη εκατοντάδες απεργοί με την παρουσία και  βουλευτών  από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25, περίμεναν για ώρες μια ολιγόλεπτη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ με φτηνές δικαιολογίες ακόμα και με τον εμπαιγμό των παρευρισκόμενων βουλευτών από την ηγεσία του Υπουργείου» υπογραμμίζουν. 

«Υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: Απόλυση γιατρού του ΕΣΥ μέσα στην πιο κρίσιμη και θανατηφόρα στιγμή της πανδημίας ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, καλώντας να τοποθετηθούν στην συνέντευξη τύπου δημόσια επί της απόλυσης του Κ. Καταραχιά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή εκπροσώπους τους, την ηγεσία της 1ης ΥΠΕ, και την Διοίκηση του «Αγίου Σάββα».  

ergasiasimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: