Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Η Οικονομική Αχίλλειος πτέρνα της Ρωσίας

Αυτό που συνέβη με τη Ρωσία, οι οικονομικές κυρώσεις και ιδίως το «πάγωμα» των συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής της τράπεζας, θα έχει πολύ σοβαρά επακόλουθα – όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για πολλές άλλες, κυρίως για την Κίνα και για τα υπόλοιπα πλεονασματικά κράτη διεθνώς, όπως είναι οι εξαγωγείς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κατ’ επέκταση για ολόκληρο τον πλανήτη που κινδυνεύει να βιώσει μία χρηματοπιστωτική πυρηνική έκρηξη μεγατόνων – με απροσδιόριστα επακόλουθα. Στα πλαίσια αυτά, ο αυριανός κόσμος από τη συγκεκριμένη νομισματική οπτική γωνία, θα είναι πολύ διαφορετικός από το σημερινό – ενώ είναι ξεκάθαρο πως η Δύση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, από τον οποίο δεν θα είναι κανείς κερδισμένος.
Δυστυχώς το μέλλον προβλέπεται πολύ σκοτεινό – πόσο μάλλον εάν συμπεριλάβει κανείς τις βίαιες στρατιωτικές αντιδράσεις της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης του πλανήτη. Της Ρωσίας που έχει παγιδευτεί στη γωνία, χωρίς να της έχει επιτραπεί καμία διέξοδος διαφυγής – γεγονός που αποτελεί θανάσιμο λάθος, ειδικά εκ μέρους της ΕΕ, όσο εγκληματική και αν είναι η εισβολή της στην Ουκρανία.
facebook.com/analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: