Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

“Δεν είναι η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο”, διαμαρτύρεται ο Κον Μπεντίτ


Για υποκρισία και άδικη μετατροπή της Ελλάδας σε αποδιοπομπαίο τράγο της Ευρώπης μίλησε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Αγανακτισμένος ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, ζήτησε να πάψουν οι Ευρωπαίοι να “φορτώνουν στην Ελλάδα μια γενικευμένη συμπεριφορά”.

«Το θέμα έχει αρχίσει να με νευριάζει, το να μιλάμε σαν να υπάρχει ένα μόνο μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη, οι Έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι λευκοί και άψογοι», είπε ο Κον Μπεντίτ μιλώνοντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Φρανς Ιντέρ, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί οι ευρωπαίοι να πληρώσουν τις ελληνικές “ατασθαλίες. Τόνισε μάλιστα φωνάζοντας «εγώ λέω ότι οι περισσότεροι είναι το ίδιο φαύλοι με τους Έλληνες ή λίγο φαύλοι όπως οι Έλληνες».

«Η προϋπόθεση που έθεσαν Σαρκοζί και Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, όταν προσπαθούσε να εξασφαλίσει το πρώτο μέρος του δανείου, ήταν η δέσμευσή του για την εκπλήρωση όλων των συμβολαίων που είχε η Ελλάδα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ή άλλα, με τις γαλλικές και γερμανικές βιομηχανίες» συμπληρώνοντας «όταν μιλάμε για "ελληνική διαφθορά" να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά»

Απευθυνόμενος μάλιστα προς ακροατή πρόσθεσε «όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη».

Επισημαίνοντας την είσοδο των κινεζικών κεφαλαίων στην περιφέρεια της Ευρώπης μίλησε για το παράδειγμα "της αγοράς του λιμανιού του Πειραιά". «Εάν δεν προστατεύσουμε την περιφέρεια», είπε, «θα δείτε ότι τα κινεζικά κεφάλαια θα προσκολληθούν και ενσωματωθούν σε όλη την Ευρώπη. Και σε αυτήν την περίπτωση θα κινδυνεύει η ευρωπαϊκή κυριαρχία, γιατί όποιος έχει το χρήμα θέλει να εξουσιάζει και την πολιτική».

Κατά την άποψη του μόνη λύση για την εξασφάλιση της Ευρώπης είναι η “ομοσπονδιοποίηση” (federalisme) της, κατά την οποία η ομοσπονδιακή διακυβέρνηση θα ασκείται χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με την εθνική κυριαρχία κάθε χώρας.

«Εκείνο που ζητάμε είναι να διευρυνθεί η εθνική κυριαρχία σε μια κοσμοπολίτικη κυριαρχία ώστε να μπορέσει να αμυνθεί στις επιθέσεις, πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ και κατέληξε: «Μια Ευρώπη δυνατή, μια κυρίαρχη Ευρώπη, είναι η μόνη δυνατότητα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα». 





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: