Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε θέσεις μάχης οι Αγανακτισμένοι

Συνεχίζουν τις πυρετώδεις προετοιμασίες τους οι Αγανακτισμένοι, που συγκεντρώνονται σήμερα στις πλατείες της χώρας για 34η συνεχή ημέρα, με στόχο την όσο το δυνατόν μαζικότερη προσέλευση του κόσμου για το επόμενο κρίσιμο 48ωρο. Στο Σύνταγμα κατεβαίνουν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να στήσουν δυναμικό «μπλόκο» γύρω από τη Βουλή και να αποτρέψουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Το ερχόμενο διήμερο αποτελεί σίγουρα το μεγάλο στοίχημα του κινήματος των Αγανακτισμένων, οι οποίοι μοιάζουν αποφασισμένοι όσο ποτέ να «μπλοκάρουν» την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των νέων μέτρων.


Για αύριο Τρίτη, 28 Ιουνίου, οι Αγανακτισμένοι καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από τις 9 το πρωί, περιμένοντας τις μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί τους κατά το μεσημέρι.


Από τις 6 το απόγευμα και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες όπως οι Ηλίας Βαμβακούσης, Γη και Θάλασσα, Γιάννης Γιοκαρίνης, Ματούλα Ζαμάνη, Ηχόκαμπος, Tiger Lillies, Lost Bodies, Mode Plagal, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Υπόγεια Ρεύματα, Salvador, Sebloria και πολλοί άλλοι.


Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν την Τετάρτη, με τους Αγανακτισμένους να συντονίζουν όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί η ουσιαστική περικύκλωση της Βουλής.


Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου.




Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό.


Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό.


Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.


Στα σχέδια του αποκλεισμού, περιλαμβάνεται και η «λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση», δηλαδή ένα πελώριο αυτοκινητιστικό μπλόκο. Στόχος των Αγανακτισμένων είναι να δημιουργηθεί μία μεγάλη ουρά από εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που θα εμποδίσει την πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή!

Μοτοπορεία αγανάκτησης από την Βόρεια Ελλάδα προς Αθήνα

Ένα πραγματικό «τσουνάμι» από διαδηλωτές όλης της χώρας αναμένεται αύριο στην Αθήνα, με τους Αγανακτισμένους της Βορείου Ελλάδας να έχουν οργανώσει μαζικό κομβόι μοτοσυκλετών και λεωφορείων, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος:


Αναλυτικά το κάλεσμα των δύο κινήσεων:
Αγανακτισμένοι:
Καλούμε τους αγανακτισμένους απ' όλες τις πόλεις τις Β.Ελλάδας να γίνουν ρυάκια που θα ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει στο Σύνταγμα.
Όλη η Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος
Για μια κινητοποίηση που θα γράψει ιστορία!

Αναχώρηση με λεωφορεία από λευκό Πύργο(Θεσ/νίκη): Τρίτη 28/6, 22:00
Επιστροφή(με την νίκη!) Τετάρτη βράδυ προς Πέμπτη
(Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Λευκού Πύργου )
Προσοχή! Ο τελικός αριθμός λεωφορείων που θα μας περιμένει στο Λευκό Πύργο θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής. Οπότε δηλώστε συμμετοχή ως τη Δευτέρα το βράδυ. Όσοι δηλώσουν μετά τη Δευτέρα θα γίνουν προσπάθειες να τακτοποιηθούν, αλλά θα είναι δύσκολο.

Και...μοτο-αγανακτισμένοι:
Προσκαλούμε όλους τους Μοτο-Αγανακτισμένους από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα μέσα από αυτή την εκδήλωση για συγκέντρωση και κάθοδο στην Αθήνα.
Στις 28/6/2011 και ώρα 12:00 μ.μ. θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί από τον Λευκό Πύργο (Θεσσαλονίκη) με προορισμό την Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα).
Οι μοτοσυκλετιστές των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης να βρίσκονται στις 28/6/2011 και ώρα 11:00 π.μ. το ...αργότερο, συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο (Θεσσαλονίκη).
Οι μοτοσυκλετιστές των υπόλοιπων νομών προς την κάθοδό μας στην Αθήνα να μας αναμένουν επί της Εθνικής Οδού την προβλεπόμενη ώρα άφιξης.

Παρακάτω αναφέρονται οι στάσεις όπου θα γίνονται και οι συναντήσεις με μοτοσυκλετιστές από τους όμορους νομούς:
1. ΣΕΑ Olympus Plaza, Κορινός 60062, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 12:50)
2. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ: GOODYS SEA EYAGGELISMOY, Λάρισα, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 14:00)
3. Κόμβος Νέας Αγχιάλου (Ώρα άφιξης: 14:50)
4. ΣΕΑ Goodys Best200, Λαμία 35100, Ελλάδα (Ώρα άφιξης: 16:00)
5. Κόμβος Αρκίτσας, Δαφνουσίων 35200, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 16:45)
6. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΣΗ: ΣΕΑ Σείριος, Αυλώνας, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 18:00)
7. Κόμβος Χαλκίδας, Σχηματάρι, Ελλάς (Ώρα άφιξης: 18:45)
8. Λεωφόρος Κηφισού (E75) (Ώρα άφιξης: 19:30)
Στον Παράδρομο Καβάλας θα μας περιμένουν οι φίλοι μοτοσυκλετιστές από Αττική και Πελοπόννησο όπου θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για τον τελικό προορισμό μας, Πλατεία Συντάγματος (Ώρα άφιξης: 20:00)
Χάρτης πορείας: http://goo.gl/jJLSQ
Καλείστε να διαδώσετε αυτή την εκδήλωση όπως και να οργανωθείτε κατά τόπους για να είστε στη Θεσσαλονίκη ή για να συναντήσετε την πορεία προς Αθήνα στις 28/6/2011.
Επιπλέον, μοτοπορεία οργανώνουν και οι Αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές της Πελοποννήσου, με συγκέντρωση στον Ισθμό της Κορίνθου, από όπου θα αποχωρήσουν μαζικά για την Αθήνα.

Η Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής

Σε μια σειρά από ιδιαίτερης σημασίας ψηφίσματα προχώρησε η χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος. Πρώτον, η θεματική συνέλευση «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» αποφάσισε την επίσημη στήριξη της αποστολής του Freedom Flotilla στη Γάζα της Παλαιστίνης.


Επιπλέον, οι Αγανακτισμένοι απευθύνουν έκκληση τόσο προς τα ΔΣ των Σωματείων των ΜΜΜ, όσο και προς η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, προκειμένου να μην εμποδίσουν την προσέλευση του κόσμου και την εύρυθμη λειτουργία της επικοινωνίας της πλατείας με τον κόσμο αντίστοιχα, καλώντας τους έτσι να «απεργήσουν» διευκολύνοντας με τον καλύτερο τρόπο την απεργία.


Τέλος, η Λαϊκή Συνέλευση προχώρησε σε Αντιρατσιστικό Ψήφισμα, ξεκαθαρίζοντας έτσι για μία ακόμη φορά πως οι μετανάστες αποτελούν συμμάχους και συναγωνιστές των διαδηλωτών, και ζητώντας την «απέλαση» της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: