Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι: Αποφασισμένοι για συνέχεια

Δεν υποχωρούν οι «Αγανακτισμένοι», παρά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο. Στη σημερινή γενική συνέλευση αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας τους την Τρίτη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, έπειτα από το αίτημα της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης. Παράλληλα, δράσεις έχουν προγραμματίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Για σήμερα ειδικά, έχει προγραμματιστεί χάπενινγκ από τη μεγάλη σκηνοθέτιδα Αριάν Μνουσκίν και το θίασό της, στην πλατεία Συντάγματος.


Σάββατο 18 Ιουνίου



Η Αριάν Μνουσκίν, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ Αθηνών, και ο θίασός της «Το Θέατρο του Ήλιου» είχαν την επιθυμία να βρεθούν κοντά στους διαδηλωτές.
Έτσι, σήμερα το μεσημέρι περίπου στις 12.30-13.30, τα μέλη του θιάσου θα πραγματοποιήσουν πομπή από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος. Άλλωστε η ίδια έχει δηλώσει ότι «η πιθανότητα να αλλάξω τον κόσμο μού φαίνεται δυνατή μέσα από το θέατρο».


Το απόγευμα, στις 19:00, το Θέατρο του Ήλιου θα παρουσιάσει στο Athens Metropolitan Expo την παράσταση «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας».
Στις 18.00 θα συνεδριάσει στην πλατεία Συντάγματος εκτάκτως η ομάδα πολιτικής, με θέμα την ψήφιση των διαμορφωμένων κειμένων.


Επιπλέον, στη γενική συνέλευση θα αποφασίσουν, πως θα κλιμακώσουν τις δράσεις τους την Τρίτη, την ημέρα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, μετά το αίτημα της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης. Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζουν «διαφορετικό πρόσωπο της ίδιας κυβέρνησης» την κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό.
Στις 19:00, επίσης, θα πραγματοποιηθεί θεματική συνέλευση με θέμα την κοινωνική αλληλεγγύη σχετικά με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (αστεγοί, εξαρτώμενοι μετανάστες, μογονεϊκές οικογένειες, άτομα τρίτης ηλικίας, φορείς ασθενειών).
Μετά το τέλος της λαϊκής συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους καλλιτέχνες: Έξοδος Κινδύνου, Σταύρος Σιόλας, Ηρακλής και Λερναία Ύδρα, Υπόγεια Ρεύματα, Τρίτη Όχθη, Άλκης Κωνσταντόπουλος.

Κυριακή 19 Ιουνίου

Την Κυριακή, οι Αγανακτισμένοι που συγκεντρώνονται για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στο Σύνταγμα δίνουν ακόμη ένα πανευρωπαϊκό ραντεβού διαμαρτυρίας διαδηλώνοντας κατά του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου.

Ομιλία Μ. Γλέζου και συμμετοχή Σύριων στους Αγανακτισμένους

Εν τω μεταξύ, εχθές εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν στην πλατεία για να ακούσουν την ομιλία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με πανεπιστημιακούς στις συζητήσεις με θέμα την άμεση δημοκρατία. Στην ομιλία του, ο κ. Γλέζος είπε ότι το αγαθό της Δημοκρατίας ταυτίζεται με την ελευθερία. Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας. Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η προσέλευση παρέμεινε μεγάλη μέχρι τα μεσάνυχτα.
Νωρίτερα το απόγευμα, Σύριοι ενώθηκαν με τους Αγανακτισμένους. Πραγματοποιούσαν ξεχωριστή πορεία από την Κλαυθμώνος και στη συνέχεια ενώθηκαν με τους διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Παράλληλα, μεγάλες διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής και όχι μόνο.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: