Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

Θα έχει γίνει μάλλον αντιληπτό, ότι η Αυτοδιοίκηση αλλά και η κυβέρνηση βρίσκονται τις ημέρες αυτές με το άγχος της κατάρτισης των προϋπολογισμών τους , όπως κομψά έχει συστήσει ο αρμόδιος επιτηρητής κ. Φούχτελ.

Προϋπολογισμοί εικονικοί που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα έλθουν για επικαιροποίηση αφού δεν ανταποκρίνονται στη δύσκολη πραγματικότητα που χειμάζει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως όλοι λοιπόν, προχώρησε και η δημοτική μας αρχή. Πιστοί στις εντολές που ουδέποτε αμφισβήτησαν, έφεραν μέσα σε μία μέρα το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου και παρά τις ενστάσεις πολλών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ψήφισαν πάντα κατά την πλειοψηφία που έχουν, αυτά που είχαν προαποφασίσει (κατά πλειοψηφία ) στην οικονομική επιτροπή.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πειθήνια και βαρετά, ακολούθησαν για άλλη μία φορά τη «γραμμή» που είχαν δώσει ο δήμαρχος και ο γραμματέας του δήμου.
Θα μου πει κάποιος: Τι ήθελες να κάνουν; Επανάσταση; Δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις. Όχι.
Εδώ ούτε διαβούλευση με την κοινωνία δεν πρόλαβαν να κάνουν, γιατί οι «οδηγίες» ήλθαν αργά και δεν πρόλαβαν! Όποιος όμως θέλει να προλάβει, δεν περιμένει οδηγίες για να το κάνει.
Μήπως θυμόσαστε κύριοι τις προτροπές μας για συμμετοχικούς προϋπολογισμούς που θα έδιναν τον τόνο αλλά και την ουσία σε μια δημοκρατική διαδικασία, όπου κάθε πολίτης και οι φορείς θα είχαν πραγματικό λόγο και απαίτηση από τον συνολικό δημοτικό προϋπολογισμό;
Και μέσα στη βιασύνη των ψηφοφοριών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Γιαννουσόπουλος, δεν έβλεπε και δεν άκουγε κάποιους από τους λιγοστούς πολίτες που υπομονετικά παρακολουθούσαν τις διαδικασίες και ζήτησαν να πάρουν τον λόγο.
Χωρίς ενδιαφέρον, θα έλεγε κάποιος που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Μπορεί και να είναι έτσι. Όταν όμως θα έλθει ο λογαριασμός, θα φωνάζουν και θα διαμαρτύρονται. Τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!
ΥΓ.: Με μια απορία έφυγα τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφού ο Δήμαρχος ξέρει, κατά δήλωσή του, σπιθαμή προς σπιθαμή όχι μόνο το έδαφος αλλά και το υπέδαφος (τουλάχιστον) της δημοτικής ενότητας Γέρακα «πρώην δήμο Γέρακα», γιατί ανέχθηκε επί σειρά ετών, δύο σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( 1ο και 3ο δημοτικό), απ’ ό,τι αυτή τη στιγμή θυμάμαι, να βρίσκονται σε λυόμενες αίθουσες πάνω από αρχαιολογικά ευρήματα;
Ο. Ρομπακης

Ενεργός Πολίτης Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: