Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μια γκόμενα γυμνή στα τέσσερα να την μπανίζει μια Ελλάδα επίσης στα τέσσερα

Αίσθηση και αποτροπιασμό προκάλεσε σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας το απόσπασμα της πρωινής “ποιοτικής” εκπομπής του ΑΝΤ1 με μια νεαρή κοπέλα να φορά όσο το δυνατό λιγότερα ρούχα και να στέκεται στα τέσσερα ύστερα από διαταγή των τηλεοπτικών ανωτέρων της.
Ήταν πράγματι υποτιμητικό και εξευτελιστικό όπως σημειώθηκε σε διάφορα κείμενα αλλά η συγκεκριμένα κοπέλα δε σύρθηκε εκεί σιδηροδέσμια. Γδύθηκε, στήθηκε στα τέσσερα, τον τούρλωσε, ταπεινώθηκε, μόνο που δεν μπήκε μέσα της ο φακός της κάμερας σαν άλλο υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα ΑΛΛΑ με τη θέλησή της. Προφανώς μπροστά στο όνειρο της καριέρας, στη θέα του να γίνει η επόμενη Σκορδά που θα επιδείξει μια άλλη ταπεινωμένη κοπέλα, τα πάντα επιτρέπονται και όλα γίνονται.


Αλλά κι αυτοί που διαμαρτύρονται, αφού πρώτα χάρηκαν τη θέα, γιατί το κάνουν; Τι διαφορά είχε αυτή η κοπέλα από τη σημερινή Ελλάδα και κατά συνέπεια όλους εμάς; Μήπως η Ελλάδα σήμερα, ο ελληνικός λαός δεν είναι τρία χρόνια στα τέσσερα και στενάζει;
Για προσέξτε καλύτερα τη φωτογραφία και θα εντοπίσετε τρομακτικές ομοιότητες.
Μια κοπέλα στα τέσσερα στο όνειρο της σταδιοδρομίας.
Μια Ελλάδα στα τέσσερα στο όνειρο της αποφυγής της επίσημης χρεοκοπίας και των δανεικών.
Κάτι πειναλέοι τύποι να φωνάζουν “στα τέσσερα” και να λένε “θέλω και αύριο” με τη γυναίκα του ενός παρούσα αλλά ψιλά γράμματα...
Κάτι βιτσιόζοι κρυόκωλοι ευρωπαίοι που τη βρίσκουν βασανίζοντας έναν ολόκληρο λαό.

Μια Σκορδά να δίνει εντολές, μια ξανθιά δεν ξέρω ποια, να θέτει τα ηθικά διλήμματα και μια ευτραφής κοπελίτσα να μεταχειρίζεται το ωμό κρέας με τα γάντια της.
Ένας Σαμαράς να δίνει εντολές, κάποιοι βουλευτές να το παίζουν η φωνή του λαού και ένας Στουρνάρας να μην καταλαβαίνει τίποτα και να ξεσκίζει τον ελληνικό λαό.
Για ένα μόνο δεν είμαι σίγουρος. Εμείς έχουμε φάει το αγγούρι. Η κοπέλα δεν ξέρω...

Του Στρατή Μαζίδη
www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: