Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ρύθμιση - σωσίβιο για την πρώτη κατοικία

Προ των πυλών βρίσκεται η ρύθμιση των «κόκκινων» και προβληματικών στεγαστικών δανείων, καθώς τα επιτελεία των τραπεζών ετοιμάζουν πακέτο των τριών επιμέρους ρυθμίσεων (βραχυπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη και οριστική) ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, αποκλείοντας την οριζόντια αντιμετώπιση.
Από τα 27 δισ. ευρώ επισφαλή στεγαστικά, τα 12,5 δισ. ευρώ έχουν ήδη ρυθμιστεί τα τελευταία τρία χρόνια και η επικείμενη ρύθμιση αφορά δάνεια ύψους 14,5 δισ. ευρώ.

Η άμεση από την 1η Ιανουαρίου 2015, εφαρμογή της ρύθμισης αποτελεί, όπως εξηγούν στη Realnews, ζητούμενο, καθώς κατόπιν των πιέσεων της τρόικας η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
Ένας ακόμη ισχυρός λόγος για τον οποίο η επικείμενη ρύθμιση των στεγαστικών πρέπει να πάρει τη μορφή νόμου είναι -σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews- το αίτημα των τραπεζών για προστασία από το ενδεχόμενο δίωξης για απιστία όσων τραπεζικών στελεχών βάλουν την υπογραφή τους σε ρυθμίσεις, κυρίως σε διαγραφή μέρους των δανείων.

www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: