Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Στις επόμενες εκλογές, θυμηθήτε τον!

 Μείωση του προϋπολογισμού για την Υγεία στα 1,45 δις ευρώ
Με την παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη άνοιξε τις εργασίες την Τετάρτη το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας με τίτλο «Η Αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία».
  Κατά τις δηλώσεις του στο πάνελ του συνεδρίου, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού του 2015 για την Υγεία της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ. Έτσι ο νέος προϋπολογισμός διαμορφώνεται στα 1,45 δις σε σύγκριση με αυτόν του 2014 που άγγιζε τα 1,6 δις ευρώ.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) σε συνεργασία με τα Ethos Events της εταιρείας Ethos Media.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ Παύλος Αρναούτης χαιρετίζοντας τους Συνέδρους εστίασε στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών το οποίο λειτουργεί ως διατιμητήριο με μοναδικό κριτήριο την φθηνότερη τιμή, αδιαφορώντας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων παρόλο που αποτελούν αγαθά υγείας.

Συνεχίζοντας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η Βιομηχανία της Βιοτεχνολογίας αναγνωρίζει ότι το υπάρχον μοντέλο κλείνει τον κύκλο ζωής του και πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα συνεργατικό μοντέλο όπου οι εταίροι υγείας θα εδραιώσουν ένα δίκτυο που συλλογικά θα αναδεικνύει τις ευκαιρίες και τις αξίες που προσφέρουν η Ιατροτεχνολογία και η καινοτομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: