Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αχρηστη και στον πολιτισμο η συγκυβέρνηση!

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τις επισκευές σε «Απόλλων» και «Αττικόν»
Τρία χρόνια κοντεύουν να συμπληρωθούν από τον εμπρησμό της 12ης Φεβρουαρίου 2012 που προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στους ιστορικούς κινηματογράφους της Σταδίου, «Αττικόν» και «Απόλλων».
Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, η γραφειοκρατία καθυστερεί την επισκευή των δύο αιθουσών που δεν αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό ούτε μέσα στο 2015.
Αν και αρχικά έγιναν κάποιες κινήσεις για να προχωρήσουν οι επισκευές, αυτές κόλλησαν τελικά στην ασάφεια της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αναφερόταν στη λήψη μέτρων προς τους πληγέντες. 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα 10 εκατομμύρια ευρώ που είχε εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής προς τους πληγέντες (όχι μόνο για τις δύο αίθουσες) δεν μπορούσαν να δοθούν στους δικαιούχους.
Το καλοκαίρι του 2013, αναφέρει η εφημερίδα, έγινε εισηγητική έκθεση από τον Δήμο Αθηναίων για τροπολογία που θα αναιρούσε τις ασάφειες, η οποία υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2014. Τα ποσά ορίστηκαν με ακρίβεια, αλλά δεν προβλέπεται να προχωρήσει η εκταμίευση.
Παράλληλα, μία αντιδικία που φαίνεται να έχει ξεσπάσει με το κατάστημα της Kosta Boda, το οποίο στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο -ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος εάν για την αποζημίωση έχει προτεραιότητα ο ιδιοκτήτης έναντι του ενοικιαστή- περιπλέκει τα πράγματα.
Οι αίθουσες δεν έχουν υποστεί ζημιές, αλλά απαιτείται η αποκατάσταση της εισόδου και της περιφερειακής, στατικής στήριξής του κτιρίου. Η μελέτη είναι έτοιμη.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: