Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν το πρωί του Σαββάτου για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της Χούντας.
Ο φωτορεπόρτερ της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο 
Στο πλαίσιο των εορτασμών έχουν τεθεί σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί, ενώ ισχύουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, Σάββατο και Κυριακή είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.
Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του συνδικάτου των οικοδόμων του ΠΑΜΕ για την κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο.
Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση νωρίς το πρωί έξω από το χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όταν ομάδα αγνώστων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: