Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ! Οργιάζουν οι φήμες ότι ο Άσαντ έχει ήδη αυτομολήσει στη Ρωσία – Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Bild

Όργιο φημών και σεναρίων πυροδοτούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία. Η τύχη του Άσαντ κυριαρχεί σε αυτά με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να θέλουν να έχει αυτομολήσει στη Ρωσία. Άλλα σενάρια που αναπαράγει και η Bild αναφέρουν ότι είναι στα σκαριά συμφωνία για να καταλήξει πολύ σύντομα σε εξορία στη Ρωσία.  Η δυναμική εμπλοκή της Μόσχας με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού αλλά και στρατιωτών στη Συρία, που προκάλεσε ένταση με τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και τόσα άλλα που δεν γνωρίζουμε δείχνουν κάτι.
Ότι ένα παιχνίδι σε πολλά επίπεδα βρίσκεται σε εξέλιξη και στη μέση είναι η Συρία. Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται ΗΠΑ και Ρωσία να καταλήξουν σε συμφωνία για την μετά Άσαντ εποχή στη Συρία και ο Μπασάρ Αλ Άσαντ να καταλήξει να ζει στην μόνη χώρα που παρέμεινε στο πλευρό του.

Το διακύβευμα για τη Ρωσία είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει να κάνει μόνο με τη Συρία. Πέρα από το ό,τι έχει τη βάση της Ταρσούς η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στην περιοχή και τα οποία θέλει να τα διαφυλάξει, η Ρωσία θέλει να βρει και από τη διεθνή απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της Ουκρανίας. Η Ρωσία βρίσκεται σε διπλωματικό αδιέξοδο με τη Δύση για την προσάρτηση της Κριμέας και την υποστήριξη της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία.
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η στρατιωτική εμπλοκή του Πούτιν δεν θα είναι ευρεία καθώς υπάρχει το ανοικτό μέτωπο της Ουκρανίας και οι μνήμες του Αφγανιστάν. Εξάλλου οι Ρώσοι πολίτες δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους η χώρα τους ενεπλάκη στη Συρία.
Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των Ρώσων που τους αναγκάζουν να κινηθούν μετά από τέσσερα χρόνια παρακολούθησης του αιματοκυλίσματος στη Συρία από μακριά, που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων. Ρωσία και ΗΠΑ έχουν βέβαια ένα κοινό εχθρό τον ISISκαι γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιο θα είναι το νέο σκηνικό που διαμορφωθεί στη Συρία στο επόμενο χρονικό διάστημα και κυρίως σε ποια χέρια θα είναι η εξουσία.
www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: