Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ο Παπασταύρου αλλά δεν εξηγεί γιατί ήταν συνδικαιούχοι οι γονείς του

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σταύρος Παπασταύρου μετά την κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα σχετικά με την παρουσία του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, με ποσό 5,4 εκατ. ευρώ., στην οποία καταγγέλλει παραπληροφόρηση για πολιτικούς σκοπούς κι απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κι ενώ υποστηρίζει πως ο ίδιος ήταν απλά πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Σάμπι Μιωνί, πράγμα που σύμφωνα με εκείνον επιβεβαιώνει η τράπεζα HSBC, δεν εξηγεί γιατί επίσης πληρεξούσιοι του επίμαχου λογαριασμού ήταν οι γονείς του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Παπασταύρου:

Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το όνομά μου.
Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος».
Ειδικότερα, υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει.
Επειδή, η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως «συνδικαιούχο» του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση. Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα.
Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό.
Όμως, άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου.
Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη Δικαιοσύνη.

Δεν αναφέρει τους συνδικαιούχους γονείς του

Οι εξηγήσεις του Παπασταύρου ενδεχομένως να ακούγονται πειστικές σε ένα βαθμό, δεν αναφέρει πουθενά ωστόσο το γεγονός πως επίσης πληρεξούσιοι στον επίμαχο λογαριασμό εμφανίζονταν οι γονείς του.

Και τίθεται η απορία: Γιατί ένας πολυπράγμων επιχειρηματίας όπως ο Σάμπι Μιωνί να βάλει συνδικαιούχους σε ένα λογαριασμό με 5,4 εκατ. τους γονείς του δικηγόρου του; Και γιατί ο Παπασταύρου δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία τους στο λογαριασμό ενώ η απορία που διατυπώνεται εδώ προκύπτει αβίαστα από την κοινή λογική;

www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: