Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η Σπυροπούλου “καρφώνει” Τσατάνη για Βατοπέδι και Βγενόπουλο

Την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη που αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου, “καρφώνει” η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου για την υπόθεση του Βατοπεδίου και την έρευνα με τα δάνεια της Marfin.  Σε επιστολή που μας έστειλε η κυρία Σπυροπούλου για να διευκρινίσει πως δεν ήταν υπεύθυνη για τη διερεύνηση των δανειακών συμβάσεων για το Βατοπέδι, ενημερώνει πως την ευθύνη για αυτή την έρευνα, είχε αναλάβει η κυρία Τσατάνη. Με το τρόπο αυτό η Σπυροπούλου θύμισε αυτή την σοβαρή ξεχασμένη πλευρά, πως η Γεωργία Τσατάνη ήταν υπεύθυνη για την έρευνα των δανείων που έδωσε η Marfin-Λαϊκή επί Βγενόπουλου στο Βατοπέδι.
Η Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, είχε εντοπίσει σοβαρά προβλήματα στη δανειοδότηση, τα οποία περιέργως δεν είχαν εξεταστεί από την Εισαγγελία. Η Μονή Βατοπεδίου για παράδειγμα είχε πάρει δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ για έργα από αφορούσαν τη Μονή αλλά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για άλλο σκοπό, δηλαδή για αγορά μετοχών του ΟΤΕ, την κρίσιμη εποχή της πώλησής του στους Γερμανούς. Δεκάδες ακόμη εκατομμύρια δόθηκαν σε δύο offshore εταιρείες, οι οποίες ανήκαν σε φυσικό πρόσωπο με τη δικαιολογία πως πήγαν στο Βατοπέδι.

Γι αυτές τις «περίεργες δανειοδοτήσεις» η Επιτροπή της Βουλής είχε ενημερώσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κυρία Τσατάνη φαίνεται πως ούτε τότε είχε δει κάτι κακό στην έρευνα για τα δάνεια, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί ως βάση η έκθεση του Κωνσταντίνου Γεωργάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος. Όταν η Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από τους αρμόδιους Εισαγγελείς Διαφθοράς, δεν βρήκε και πάλι τίποτα κακό σε αυτή και άλλες δανειακές συμβάσεις της Marfin. Και ω του θαύματος, χρησιμοποίησε πάλι ως πραγματογνώμονα τον ιδιώτη πια Κωνσταντίνο Γεωργάρα. Το αποτέλεσμα ήταν η αρχειοθέτηση.

www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: