Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Η νέα δολοφονική επίθεση Ισραήλ/ ΗΠΑ και τι σηματοδοτεί

 

Είναι εμφανές πως, το Ισραήλ του Νετανιάχου έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο αστάθμητο παράγοντα που έχει δει η Μέση Ανατολή την τελευταία εικοσαετία, και επιδιώκει πόλεμο μέσα στο επόμενο δίμηνο, όσο η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να του παρέχει πλήρη κάλυψη. Το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει προσδεθεί απολύτως στο Ισραηλινό άρμα ας εξεταστεί από όλους μας και σε αυτό το πλαίσιο. 

Το βράδυ της Παρασκευής στην μικρή πόλη Αμπζάρντ, ανατολικά της Τεχεράνης, δώδεκα πράκτορες της Μοσάντ, με εκρηκτικά και όπλα, επετέθησαν στον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, που επέβαινε αυτοκινήτου και φυλάσσονταν από τέσσερις σωματοφύλακες. Επικεφαλής της Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Αμύνης του Ιράν, ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ γνώριζε πως είναι στόχος. 

Το 2018 τον είχε «τιμήσει» με προσωπική αναφορά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τον κατονόμασε ως νο1 στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζήτησε από τους ακροατές του «να θυμούνται αυτό το όνομα». Και, φυσικά, η μνήμη είναι πολύ πρόσφατη: Μεταξύ 2007- 2012 οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ δολοφόνησαν πέντε συναδέλφους του, και το 2015 επιτέθηκαν σε άλλον έναν, αλλά το Ιράν δε θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες: ήταν η χρονιά της συμφωνίας. 

Για τους πέντε, όμως, γνωρίζουμε ότι τους δολοφόνησαν με βάρβαρους τρόπους, τρόπους που απείλησαν ή και έπληξαν άλλες ζωές. Τον έναν, τον Δαρείο Ρεζαϊνετζάντ, το δολοφόνησαν ενώ είχε μόλις πάρει την θυγατέρα του από το νηπιαγωγείο και μπροστά στα μάτια του παιδιού, που είδε και την μητέρα του να πέφτει τραυματισμένη από τις ίδιες σφαίρες. 

Το Ισραήλ ποτέ δεν αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω και από τις πέντε. «Θα κάνουμε οτιδήποτε θεωρούμε ότι πρέπει γιατί δεν θα ανεχθούμε ένα Ιράν με πυρηνικά», είπε ο Μοσέ Γιαλόν, τότε υπουργός «Άμυνας» μιας από τις πρόσφατες κυβερνήσεις του Μπίμπι Νετανιάχου. «Θα προτιμούσαμε να τα καταφέρουμε με τις κυρώσεις, αλλά εν τέλει πρέπει και το Ισραήλ να προστατευτεί». 

Ακόμη κι αν δεν είχαν προηγηθεί οι στυγνές δολοφονίες επιστημόνων, όμως, δεν χρειαζόταν να σκεφτεί τους συναδέλφους του για να ξέρει πως πρέπει να λαμβάνει ακραία μέτρα προστασίας, ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ: αρκούσαν οι πρόσφατες αμερικανικές κινήσεις, οι αλλαγές που έφερε ο Τραμπ λίγο πριν την αποχώρηση του στο υπουργείο Άμυνας και στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, για να γνωρίζει πως και η πατρίδα του και ο ίδιος κινδύνευαν από μία νέα επιθετική κίνηση του δολοφονικού ντουέτου ΗΠΑ – Ισραήλ. Ότι, μάλιστα, αποτελούσε στόχο ο ίδιος το γνώριζε και από τα ψεύδη που διακινούσαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, που τον αποκαλούσαν «πατέρα της ιρανικής ατομικής βόμβας» και «Ιρανό Οπενχάιμερ»… Όσο για τα «ατυχήματα» του Αυγούστου σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις του Ιράν, λίγο μετά την δολοφονική έκρηξη στη Βηρυττό, κανείς μας δεν μπορούσε να αποδείξει ότι ήταν ενέργειες του Ισραήλ, όμως όλοι το υποπτευόμασταν. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: