Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Cisco: Η «δωρεάν» πλατφόρμα που κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ

 «Απολύτως έκθετη πολιτικά η Κεραμέως» υποστηρίζουν οι τομεάρχες Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μάριος Κάτσης σε κοινή τους δήλωση    Με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης και Μάριος Κάτσης απαντούν στο υπουργείο Παιδείας και τα όσα ισχυρίζεται σχετικά με τη σύμβαση που υπεγράφη με τη CISCO για την τηλεκπαίδευση.

«Η κ. Κεραμέως, αφού επί 1 χρόνο κρυβόταν από τον ελληνικό λαό και σύσσωμη την αντιπολίτευση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις της τηλεκπαίδευσης με την εταιρία Cisco, στο site του υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν μια επίσημη ανακοίνωση.

Είναι ξεκάθαρα τα εξής:

·         Τελικά η «δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης» όπως διατείνονταν ψευδώς η Υπουργός, αποδείχτηκε ότι κόστισε πάνω από 2εκ € για ένα χρόνο.

·         Με καθυστέρηση 5 μηνών η κ. Κεραμέως υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και ευτυχώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από το ήδη συμβασιοποιημένο από το 2019 «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2» και δεν τα στερεί από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό της Παιδείας.

·         Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ειδικά των ανηλίκων μαθητών»

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η υπουργός είναι «απολύτως έκθετη πολιτικά» και τονίζουν:

1.    Ενώ έπρεπε εξ’ αρχής να αξιοποιήσει το ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2 και με διαφάνεια να προχωρήσει θεσμικά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για να προσελκύσει όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες ιδιωτικών παρόχων, επέλεξε τα adhoc ιδιωτικά συμφωνητικά με την εν λόγω εταιρία, αρχικά επικαλούμενη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας, για να μεθοδεύσει την μετέπειτα απευθείας ανάθεση.

2.    Στην αρχική σύμβαση δωρεάν παροχής, στην ενότητα 8, θέτει στη διάθεση της εν λόγω εταιρίας τα μεταδεδομένα 1.5 εκ. μαθητών, σπουδαστών και εκπαιδευτικών. Η κ. Κεραμέως, έχει αναγκαστεί μέχρι στιγμής να τροποποιήσει 4 φορές την αρχική σύμβαση, προσπαθώντας να «κρύψει» το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την εταιρία.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καταστροφική. Με το πέρας της πανδημίας, καμία δημόσια υποδομή δεν θα μείνει ως κεκτημένο στην ελληνική κοινωνία και εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών θα αποτελούν το “άϋλο κεφάλαιο” της κερδοσκοπίας εταιριών με dealers τους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη» καταλήγουν οι δύο τομεάρχες.

 alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: