Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Αυθαιρεσίες στη διαχείριση της ύδρευσης αποδίδει στη δημοτική αρχή Παλλήνης, ο κ. Π. Μερτύρης

 Το ρητορικό ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Παλλήνης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη, «τελικά ο έντιμος πολίτης που πληρώνει το νερό στον δήμο είναι βλάξ;», αφενός επαναφέρει στο προσκήνιο την ύπαρξη ενός χρόνιου προβλήματος αναφορικά με τη διαχείριση της παρεχόμενης ύδρευσης στις περιοχές του Δήμου που υδρεύονται με μεσάζοντα το Δήμο και όχι την ΕΥΔΑΠ και αφετέρου τη συντήρηση μιας πελατειακής σχέσης με συνδετήριο κρίκο την αλληλοεξυπηρέτηση! «Διαγράφουμε την οφειλή σου, μη με ξεχάσεις στην εκλογή μου…»

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ, ΤΟ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ Κ. Π. ΜΕΡΤΥΡΗ «ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΞ;» ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ! 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, «ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 1.006 ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2013-2015 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 486.965 €» ΠΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ «ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ , «ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ;»

Στο πλαίσιο ..εφαρμογής αυτής της «πλατφόρμας» σχετικά πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη και με ελάχιστη πλειοψηφία, ακύρωσε, διέγραψε, οφειλή τιμολογίου ύδρευσης βουλευτή της Ν.Δ. που διαμένει στην Παλλήνη, ύψους 3.500 €!

«Κακοδιοίκηση – κακοδιαχείριση του νερού στο δήμο μας με ανείσπρακτες οφειλές νερού από το 2003, με πλήθος υδρομετρητών που δεν καταγράφουν την κατανάλωση του νερού παρά μόνο το πάγιο, αναπόφευκτα αναδεικνύουν ερωτήματα του τύπου, υπάρχει αδυναμία ελέγχου ή σκοπιμότητα, στα οποία η δημοτική αρχή αποφεύγει να απαντήσει.

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι το αποτέλεσμα: τη ζημιά την πληρώνουν οι συνεπείς πολίτες.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ-ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.

ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Τελευταίο δείγμα της κακοδιαχείρισης στην ύδρευση, καταγράφηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Σεπτεμβρίου 2017.

Ειδικότερα: στο 15ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και στην σχετική εισήγηση, γίνεται αναφορά στη διαγραφή οφειλών ύδρευσης και επαναβεβαίωση τους (!) προκειμένου να υπαχθούν στο άρθρο 52 του Ν 4483/2017 για ρυθμίσεις οφειλών προς ΟΤΑ.

Η περίπτωση αφορά οφειλές 10 δημοτών από το έτος 2003 έως και το 1ο τετράμηνο 2017. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, οι συγκεκριμένες οφειλές αφορούν περίπου 200 τετράμηνα και οι οποίες, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 86 του Ν. 2362/1995 υπάρχει ο κίνδυνος «όταν η χρηματική απαίτηση του Δημοσίου μαζί με τα συμβεβαιούμενα πρόστιμα, συμπληρώσει πενταετία από τη λήξη του οικονομικού έτους στη διάρκεια του οποίου βεβαιώθηκε η απαίτηση» να παραγραφούν!

Ατυχώς, τα προβλήματα της ύδρευσης δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρθηκαν. Είναι και οι διαγραφές χρεών 2013-2015. Συγκεκριμένα σε 1006 δημότες έχουν διαγραφεί 486.965 ευρώ!!

Όλες οι περιπτώσεις που εκτέθηκαν παραπάνω, έχουν ψηφιστεί από την πλειοψηφία των συμβούλων της συμπολίτευσης και σε πλήρη αντίθεση προς όσα αναφέρει/προβλέπει ο Κώδικας Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ειδικότερα, το άρθρο 147 του Νόμου 3463/2006 περί διαγραφής χρεών και την υποχρέωση επί των εισπράξεων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥ, ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

neologosattikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: