Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Παλλήνης .

Κοινωνία Δημοτών για παρέμβαση στην Αυτοδιοίκηση Δημοκρατία-Αλληλεγγύη-Οικολογία".
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΛΛΗΝΗ


Πολίτες του νέου Δήμου Παλλήνης.

Η αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην δίνη μιας έντονης κρίσης αξιών και αξιοπιστίας. Η ασφυκτική εξάρτηση της από την κεντρική πολιτική εξουσία οφείλεται τόσο στην άρνηση της κεντρικής διοίκησης να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές που θα ενισχύσουν τον θεσμό, όσο και στην αδυναμία της ίδιας της αυτοδιοίκησης να διατυπώσει σαφές πολιτικό πρόγραμμα ανάπτυξης της αυτονομίας της, οικονομικά και διοικητικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Τ. Α. να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κρίσης του πολιτικού συστήματος.

Έτσι την ώρα που η περιοχή μας ασφυκτιά από τα προβλήματα με τα οποία την φόρτωσαν οι επιλογές κυρίως των κατά καιρούς εκλεγμένων δημάρχων, αλλά και η ανυπαρξία ή η σιωπηλή αποδοχή των αντιπολιτευόμενων, καθοριστικό ρόλο εξακολουθούν να παίζουν ακόμη, η κεντρική εξουσία και τα κόμματα.

Σε μια εποχή οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης που επιδεινώνει τα προβλήματα που αφορούν το μοντέλο ανάπτυξης, την κοινωνική συνοχή, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας και της Ελλάδας γενικότερα εμείς που συμφωνούμε σε μια πολυφωνική συμμετοχική αυτοδιοίκηση μ’ αυτό το κάλεσμα, προσκαλούμε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, να συμβάλουν, ως ενεργοί πολίτες, μέσα από θεσμούς συμμετοχής, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Με την λογική ότι: ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,

πιστεύουμε ότι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι:
  • ΑΜΕΣΗ και ΣΥΝΟΛΙΚΗ λύση του προβλήματος της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ όλων των κεντρικών Μεσογείων
  • Άμεση ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του ενιαίου πλέον δήμου με προτεραιότητα την προστασία των ελεύθερων χώρων, της αγροτικής γης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Άμεση ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, με προώθηση της ανακύκλωσης στην πηγή.
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ των κατοίκων, με επανεξέταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
  • Άμεση υπογειοποίηση των πυλώνων που διασχίζουν τις πόλεις πάνω από κατοικίες, σχολεία και δημόσιους χώρους.
  • Παιδεία με ποιότητα, χωρίς αποκλεισμούς, προσανατολισμένη στο αειφόρο σχολείο.
  • Διαφάνεια στις αποφάσεις διαχείρισης, εντιμότητα και καθαρότητα της δημοτικής αρχής απέναντι σε όλους τους πολίτες και
  • Τέλος στο πλαίσιο των συμμετοχικών διαδικασιών ενάντια στη μάστιγα του παραγοντισμού, εναλλαγή στα όργανα διοίκησης σαν ένα από τα στοιχεία που διαμορφώνει συνείδηση συμμετοχής και την φυσιογνωμία του ενεργού πολίτη στις τοπικές κοινωνίες.
Εμείς οι πολίτες που έχουμε στόχο αλλά και υποχρέωση να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, ελπίζουμε να συναντηθούμε με συγγενείς κινήσεις πολιτών που διέπονται από παρόμοιες αξίες και λογικές, προκειμένου να εκφραστούμε από κοινού δυναμικά και αγωνιστικά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αλλά και μετά, οικοδομώντας το νέο Καλλικράτειο Δήμο Παλλήνης – Γέρακα - Ανθούσας

Συντονιστική επιτροπή
Κίνησης Ενεργών Πολιτών Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: